CCOO i UGT criden els treballadors a no donar per fet un govern PP-Vox

Els sindicats critiquen l'aposta per l'abstenció als comicis perquè és una "devaluació democràtica"

Els sindicats majoritàris CCOO i UGT fan una crida a la ciutadania a votar “massivament” a les eleccions del 23-J i a apostar per partits d’esquerres. Els secretaris generals de les organitzacions a Catalunya han demanat als votants que es mobilitzin i no “donin per fet” que hi haurà un govern de PP i Vox, després de l’abstenció entre els partidaris de l’esquerra a les eleccions municipals. “Ja es va veient el que ens pot portar un pacte PP i Vox. Apostem per un govern d’esquerres i que la majoria de la investidura pugui seguir continuant el camí”, ha dit el secretari general d’UGT, Camil Ros.

En la mateixa línia, el secretari general de CCOO, Javier Pacheco, ha criticat la proposta d’alguns sectors independentistes de no anar a votar.”No podem respectar el que no sigui l’apel·lació democràtica, la crida a la devaluació democràtica que significa la no participació de la ciutadania a les urnes”, ha assegurat Pacheco, en una atenció als mitjans abans d’un debat sobre les propostes laborals dels partits en aquestes eleccions al Congrés dels Diputats i al Senat del 23 de juliol.”És evident que s’ha d’anar a votar”, ha insistit Ros, que ha recordat que “el nivell de confrontació social i política” que es va viure amb els governs del PP dirigits per José María Aznar i Mariano Rajoy.

El líder sindicalista ha assegurat que “és evident” que en les eleccions municipals l’abstenció va ser més alta entre “la gent treballadora” i els votants de les organitzacions d’esquerra.”Per això, ens hem de mobilitzar, que la gent voti el que vulgui, però amb consciència”, ha dit el secretari general d’UGT de Catalunya, que ha insistit que si la situació econòmica és “pitjor” és per la crisi inflacionista i l’especulació de preus “no per les polítiques” del govern actual. “A Catalunya hi ha molt poca gent que digui que està en contra del que s’ha fet”, ha insistit Ros, que ha recordat que el 2018 el salari mínim interprofessional era de 735 euros i, en canvi, ara és de 1.080 euros.

En aquesta línia, Pacheco ha assegurat que s’ha d’aclarir “la confusió” generada pels partits abans de començar la campanya i combatre “el soroll molt perillós que ve de la dreta i la ultradreta” amb “sentit comú i compromís”. Per això, ha reivindicat els acords amb els agents socials assolits durant aquesta legislatura entre el govern de coalició de PSOE i Unides Podem que han qualificat del “major paquet de recuperació de drets” de la classe treballadora. “Fem una crida al vot dels treballadors, que vagin a votar”, ha reiterat el líder de CCOO.

(Visited 47 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari