Riba demana una reunió amb Comissió Europea i Europol per l’informe que qualifica l’independentisme de violent

L'eurodiputada d'Esquerra avisa dels perills de "criminalitzar un moviment polític legítim i pacífic"

L’eurodiputada d’ERC Diana Riba ha demanat una reunió “urgent” amb el comissari de Justícia, Didier Reynders, i la directora de l’Europol, Catherine De Bolle, per l’informe de l’agència que assenyala l’independentisme català com un dels “més actius i violents” a l’Estat.

Tant en la carta a Reynders com a De Bolle, Riba expressa la seva “preocupació” per aquesta qüestió recollida en l’informe sobre la situació del terrorisme a la UE. “Inclou una afirmació molt greu i falsa”, apunta l’eurodiputada republicana en la carta a Reynders, en la qual remarca que el “mal ús” de l’informe per part de l’Estat per “criminalitzar un moviment polític legítim i pacífic” és un “fet greu que no s’ha d’ignorar”.

En la carta a la directora de l’Europol, l’eurodiputada d’ERC insisteix que aquesta “classificació injusta” de l’independentisme afecta la “reputació” de l’agència i “perjudica les eines per combatre el terrorisme i assegurar la seguretat dins de la UE”. “És crucial que abordem la qüestió i assegurem l’adequació i la imparcialitat de la informació presentada pels informes de l’Europol”, diu Riba.

En la reunió, l’eurodiputada d’ERC apunta que vol demanar a De Bolle sobre el procés de recollida d’informació per a l’elaboració dels informes, així com els criteris per considerar certes entitats com a terroristes. També sobre les mesures per “garantir la credibilitat i objectivitat” dels informes de l’Europol i les possibilitats per reforçar la transparència i rendició de comptes dels mecanismes de transmissió de la informació.

(Visited 84 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari