El Suprem manté les inhabilitacions de Junqueras, Turull, Bassa i Romeva

La sala penal desestima els recursos malgrat la reforma del Codi Penal i avala les penes per delictes de desobediència en concurs amb malversació

Judici del procés al Tribunal Suprem
Judici del procés al Tribunal Suprem

La Sala Penal del Tribunal Suprem ha desestimat els recursos que havien plantejat les defenses d’Oriol Junqueras, Jordi Turull, Dolors Bassa i Raül Romeva contra la decisió del mateix tribunal de mantenir les penes d’inhabilitació. A més, els magistrats també han desestimat un incident de nul·litat plantejat per Jordi Sànchez, condemnat per desordres públics.

Així doncs, el Suprem manté les inhabilitacions, de 13 anys a Junqueras i de 12 a la resta, malgrat la reforma penal del desembre del 2022, que va suprimir el delicte de sedició i va modificar els de desordres públics i malversació.

La resolució avala que els magistrats no apliquessin el nou tipus de malversació atenuada i, en canvi, mantinguessin les penes convertint els delictes de la sentència en desobediència en concurs amb malversació.

La Sala Penal rebutja els recursos dels dirigents del procés negant que s’hagi vulnerat el seu dret fonamental a la defensa, a un procés amb totes les garanties i a la legalitat penal, entre altres, així com el principi acusatori i la proporcionalitat penal.

El Suprem, en la darrera resolució, sosté que es van “distreure fons públics” per dur a terme “una activitat delictiva o antijurídica, la celebració d’un referèndum prohibit”, per la qual cosa considera que els condemnats van actuar “amb ànim de lucre”.

(Visited 40 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari