CaixaBank, primer banc a Espanya a llançar el servei de ‘wallets’ per a pagaments internacionals

CaixaBank ha llançat FXWallets, un servei que permet obrir, de manera immediata, molt intuïtiva i sense costos d’obertura o de manteniment, comptes virtuals per a emetre i rebre pagaments internacionals en més de 50 parells de divises.

Amb aquest pas, l’entitat financera es converteix en el primer banc a Espanya a oferir un servei de comptes virtuals en divisa per a tot tipus d’empreses. El servei s’inicia aquest mes de juny de manera pilot per a un grup seleccionat d’empreses i, a partir de setembre, estarà disponible per a tots els clients interessats. Al servei s’accedeix a través de la banca digital de CaixaBank, on s’integra la plataforma per al mercat de divises de CaixaBank FXNow.

El nou servei FXWallets es caracteritza per oferir tots els avantatges i la seguretat per a pagaments internacionals dels comptes tradicionals, amb la incorporació, a banda, d’avenços importants en usabilitat i immediatesa. De fet, és possible obrir un ‘wallet’ en la divisa que es desitgi amb tan sols dos clics i utilitzar-ho per a operar de manera immediata.

En paraules d’Iñaki Badiola, director de CIB i International Banking de CaixaBank, “el llançament de FXWallets és un pas molt important en la ferma aposta de l’entitat per la innovació, la internacionalització i la proximitat amb els nostres clients i les seves necessitats. El desenvolupament del projecte ha implicat una profunda anàlisi de com podem aplicar els nous avenços en usabilitat i experiència de client a l’univers dels pagaments amb divisa, posant sempre el focus en el client. D’aquesta manera, FXWallets és l’última peça a unir-se a un ecosistema digital en contínua evolució, que va néixer amb la creació de FXNow amb l’objectiu de facilitar la gestió integral de la divisa i els pagaments internacionals de les empreses”.

Aposta pel creixement i la internacionalització del servei

FXWallets s’incorpora com a nova funcionalitat en el marc de CaixaBank FXNow, la plataforma de CaixaBank per a la gestió de compravenda de divises. CaixaBank FXNow presta servei a empreses client de CaixaBank a Espanya des de la seva creació en 2020. FXNow també s’ha llançat al Marroc, en 2022, i, a través de BPI, a Portugal en 2023.

FXNow basa el seu model en un equilibri entre usabilitat i professionalitat que permet cobrir les necessitats de tot tipus d’empreses, des de petits negocis fins a grans corporacions. Això s’ha traduït en creixements de més del 150% interanual de l’operativa en divises de CaixaBank a través del canal digital a Espanya.

CaixaBank, líder en innovació

La tecnologia i la innovació són clau per a CaixaBank. Amb més d’11 milions d’usuaris de la seva banca digital, la major base de clients digitals del sector financer a Espanya, l’entitat treballa cada dia per a desenvolupar nous models que li permetin donar resposta a les demandes i necessitats dels seus clients i que acostin els productes, els serveis i la cultura financera a tots els ciutadans.

En aquest procés de digitalització, l’entitat financera, que compta amb una filial tecnològica pròpia, CaixaBank Tech, i amb equips multidisciplinaris que porten la innovació a tots els àmbits de l’organització, impulsa projectes basats en noves tecnologies, com blockchain, computació quàntica, intel·ligència artificial, big data o cloud computing. Totes aquestes tecnologies permeten als seus gestors disposar de més i millors recursos per a assessorar els seus clients, alhora que s’impulsa la personalització de l’oferta comercial per a millorar la vinculació dels clients, es desenvolupen nous serveis financers i s’agilitza el procés de presa de decisions.

La revista estatunidenca Global Finance ha distingit enguany a CaixaBank com a Entitat Financera més Innovadora a Europa Occidental 2022 i Millor Banc Digital en Banca de Particulars a Espanya 2022. Aquests premis se sumen als globals Millor Banc Digital de Banca de Particulars en Productes d’inversió, dipòsits i targetes en el Món 2022 i Millor Banc Digital de Banca de Particulars en Gestió de Factures en el Món 2022, i al continental ‘Millor Banc Digital de Banca de Particulars en Préstecs a Europa Occidental 2022’, també de la revista estatunidenca. Per part seva, el servei de banca digital de l’entitat, CaixaBankNow, ha estat triada com la Millor aplicació mòbil de banca de particulars en el Món 2019, i d’Europa Occidental en 2021, 2020, i 2018.

A banda, l’ús del Big Data i de la intel·ligència artificial han fet mereixedora a l’entitat del reconeixement a Millor entitat del món en anàlisi de dades i IA 2022 en els premis Banking Innovation Awards de Qorus-Accenture, i Millor entitat de banca privada a Europa en anàlisi de dades i IA 2022 i 2021 per la revista PWM del Grup Financial Times.

En l’àmbit de la banca privada, CaixaBank ha estat escollida Entitat de Banca Privada més Innovadora d’Europa Occidental 2022 per Global Finance, mentre que la revista britànica PWM (Grup Financial Times) l’ha nomenat Millor entitat de Banca Privada en anàlisi de Big data i Intel·ligència Artificial a Europa 2022 i Millor entitat de Banca Privada en Màrqueting i Comunicació Digital a Europa 2022.

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari