Brussel·les compensarà els productors per destil·lar el vi que no venguin

Per evitar la crisi del sector, la Comissió Europea també flexibilitzarà programes de suport i incrementarà el cofinançament

Treballador a una vinya

Foto: ACN, Gemma Sánchez

La Comissió Europea (CE) ha anunciat aquest divendres que compensarà els productors de vi comunitaris per destil·lar una part del que no hagin pogut venut abans del 15 d’octubre del 2023.

Amb aquesta mesura, l’executiu de la Unió Europea pretén evitar la crisi del sector, mitigant l’impacte que està tenint la inflació, que està provocant una reducció del consum i, conseqüentment, una pèrdua d’ingressos per a les empreses.

En paral·lel, la CE autoritzarà els diferents estats membres a compensar els productors amb ajudes nacionals, i també ha apuntat que serà més flexible en relació amb la implementació i cofinançament de programes de suport al vi.

Segons dades de la CE, la producció de vi va pujar un 4% al conjunt de la UE, mentre que el consum en països com Espanya es va reduir un 10%. Les exportacions entre el gener i l’abril del 2023 van caure un 8,5% en termes interanuals.

(Visited 29 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari