Un any i mig de presó per al professor de la Bisbal d’Empordà acusat d’abusar de tres adolescents

L'Audiència de Girona el condemna per un cas i, tot i veure "creïbles" els altres, diu que no hi ha elements que els corroborin

D'esquenes, el professor de la Bisbal d'Empordà acusat de fer tocaments a tres alumnes de 12 anys
D'esquenes, el professor de la Bisbal d'Empordà acusat de fer tocaments a tres alumnes de 12 anys

L‘Audiència de Girona ha imposat la pena mínima d’1 any i mig de presó per al professor de tecnologia de l’institut de la Bisbal d’Empordà acusat d’abusar de tres adolescents. El processat s’enfrontava a una pena de 13 anys i mig per haver tocat el cul a les menors a classe o als passadissos, però se l’ha acabat condemnant per un dels tocaments perquè, més enllà de la declaració de la víctima, hi ha “elements externs” que corroboren la denúncia. Entre d’altres, que l’acusat va reconèixer haver fet el tocament “de manera involuntària” o els canvis de conducta que després va tenir la menor.

Per als altres dos casos, tot i que el tribunal els veu “creïbles”, ha absolt el professor perquè diu que no hi ha aquests elements que n’afirmin “la fiabilitat”. Així, el tribunal només ha considerat provat un dels casos de tocaments, sobre el qual el professor condemnat va declarar que podria haver tingut una topada accidental amb l’adolescent. Va explicar que havia anat a recollir material que tenia dins un armariet i que, quan es va incorporar, havia xocat amb la menor sense voler.

La sentència recull que l’acusat, “aprofitant-se de la seva condició”, i mentre feia classe de tecnologia, “després de deixar un pal de fusta que havia fet servir per utilitzar un projecte avariat”, quan va passar pel costat de la menor, “amb ànim libidinós li va tocar el gluti amb la mà oberta”. “Sense abans intercanviar-hi cap paraula i sense cap motiu aparent”, subratlla el tribunal.

A l’hora d’imposar-li la pena, el tribunal es decanta per “la mínima legal” -en aquest cas, la forquilla va d’1 any i mig als 2 anys- perquè no considera “que existeixin elements que justifiquin” apujar-li (per exemple, agreujants). A més, la sentència també inhabilita el processat per fer “qualsevol professió, ofici i activitat, sigui o no retribuïda, que comporti contacte regular i directe amb persones menors d’edat” durant tres anys i mig.

En matèria de responsabilitat civil, l’Audiència obliga l’acusat a indemnitzar amb 300 euros l’alumna a qui va tocar el cul. La sentència no és ferma i en un termini de deu dies s’hi pot interposar recurs d’apel·lació davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

(Visited 49 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari