SATSE denuncia que les agressions a l’Hospital de Bellvitge pugen un 80%

El personal d'infermeria pateix el 60% dels incidents, que també van a més a les plantes d'hospitalització

Hospital de Bellvitge

El sindicat d’infermeria SATSE ha denunciat un increment del 80% en les agressions patides pel personal sanitari a l’Hospital de Bellvitge (l’Hospitalet de Llobregat) durant el primer quadrimestre del 2023 en comparació amb el mateix període del 2022.

Segons les xifres de SATSE, recollides per l’Agència Catalana de Notícies (ACN), les agressions van pujar de 30 a 54, i els atacs físics han experimentat un increment del 6%.

A més, ha indicat que les agressions se solien produir a Urgències, on hi ha més moments de tensió, però que la tendència els darrers anys és que es produeixin també en altres zones. De fet, ha assenyalat que s’ha registrat una pujada del 5% dels incidents a les plantes d’hospitalització.

El col·lectiu professional més exposat als atacs, segons destaca SATSE, és precisament el d’infermeria, ja que concentra un 60% dels incidents succeïts a l’Hospital de Bellvitge.

El sindicat ha demanat als responsables de l’hospital que intervinguin i que les denúncies s’interposin a través de l’entitat i no individualment.

(Visited 81 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari