El PSC demana “responsabilitat” a Junts per repetir l’acord a la Diputació de Barcelona

Batet reitera que el 23-J està en joc tornar a la "confrontació" o bé mantenir la "convivència" a Catalunya

    La candidata del PSC al 23-J, Meritxell Batet, amb la directora de campanya, Lluïsa Moret, a la seu del partit (ACN)

    La candidata del PSC a les eleccions del 23-J per Barcelona, Meritxell Batet, ha demanat “responsabilitat” a Junts de cara a repetir l’acord a la Diputació de la capital. En una atenció als mitjans aquest dimecres des de la seu socialista, Batet ha instat la formació que presideix Laura Borràs a no prendre “decisions venjatives ni emotives” sinó “racionals”.

    “Quan una cosa funciona és bo que els polítics actuem amb responsabilitat i continuem treballant per beneficiar els ciutadans”, ha argumentat. Sobre la pregunta si el PSC apostaria per Lluïsa Moret o Núria Marín per presidir l’ens, Batet només ha dit que no pot respondre perquè ella no porta aquestes negociacions.

    D’altra banda, la socialista ha reiterat que a les eleccions a les Corts Generals està en joc tornar a la “confrontació” a Catalunya, en cas d’una presidència del PP d’Alberto Núñez Feijóo, o bé mantenir la “convivència” de la mà de Pedro Sánchez. Batet ha subratllat que els socialistes surten “a guanyar” a totes les circumscripcions: “Són unes eleccions crucials, on tots els àmbits de les nostres vides estan en joc: decidirem si volem continuar avançant o retrocedir en reconeixement de drets humans”, ha argumentat.

    Acord per la B-40

    Sobre les negociacions amb el govern català per la Ronda Nord, Batet ha instat l’executiu a “concentrar-se” en les seves pròpies competències i ser “efectius” de cara a les infraestructures que “calen” a Catalunya. La dirigent del PSC ha respost així al fet que la Generalitat anunciés ahir una inversió de l’Estat de 914 milions d’euros per millorar la C32, l’Eix Pirinenc, l’AP7 i l’AP2, i que insinués que pot servir per desencallar la Ronda Nord.

    Batet ha asseverat que la B-40 va ser un acord per aprovar els pressupostos del 2023 i que, per tant, s’ha de complir. Sobre l’estat de les negociacions, ha conclòs que el pacte s’ha de complir “el més ràpid possible”, i que “els serrells es tanquen quan es dona suport als pressupostos”. El 6 de juliol se celebrarà la primera reunió entre PSC i Generalitat de seguiment de pressupostos.

    (Visited 53 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari