Jaume Collboni és investit alcalde de Barcelona amb els vots del PSC, els comuns i el PP

BComú ha decidit a última hora donar suport als socialistes, quedar-se a l'oposició i deixar Trias sense alcaldia

Jaume Collboni, alcalde de Barcelona (ACN)

L’alcaldable del PSC, Jaume Collboni, ha estat investit alcalde de Barcelona amb el suport dels socialistes, els comuns i el PP, que han sumat 23 vots dels 41 regidors. Collboni ha aconseguit l’alcaldia després de la decisió d’última hora de BComú, que una hora abans de l’inici del ple ha anunciat que donaria suport al PSC i es quedaria a l’oposició.

Aquesta era, precisament, l’exigència del PP, dirigit per Daniel Sirera, per fer Collboni alcalde. Aquest moviment a contrarellotge ha evitat que el candidat de Junts, Xavier Trias, aconseguís l’alcaldia. Just aquest matí la militància de Junts i ERC havien avalat un acord entre tots dos grups per fer Trias alcalde. Aquesta alternativa, però, només ha obtingut 16 vots.

Poc abans de l’inici del ple, Barcelona en Comú, liderat per la fins ara alcaldessa, Ada Colau, ha fet públic un comunicat on han anunciat el seu vot a Jaume Collboni per la “coherència” d’evitar un govern de Junts “que estengui catifes vermelles als ‘lobbies’ i als sectors favorables a les polítiques de la dreta”.

(Visited 153 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari