Elena proposa endurir penes per produir i vendre marihuana per frenar les “màfies”

El conseller demana "canvis legislatius" perquè no es penalitzin igual les ocupacions "socials" que les "delinqüencials"

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, durant l'esmorzar organitzat per Nueva Economía Fórum (ACN)

El conseller d’Interior de la Generalitat, Joan Ignasi Elena, ha proposat endurir les penes per produir i vendre marihuana per frenar les “màfies” que es dediquen al seu cultiu a Catalunya. Segons ha defensat en una intervenció al Nueva Economía Fórum, Espanya té “un problema legal” per combatre la seva producció i comercialització perquè les penes per fer-ho són de tres anys, mentre que en altres països com França aquestes escalen fins als 10 anys.

En aquest sentit, Elena ha assegurat que “calen canvis legislatius” per tal que no es penalitzin igual les ocupacions “socials”, fetes per no poder pagar un lloguer, que les ocupacions “delinqüencials”, fetes per instal·lar un cultiu. Segons el conseller, en l’àmbit de la seguretat, la marihuana “és una preocupació greu” que suposa un lucre “extraordinari” per a les màfies que es dediquen al seu cultiu. “En cinquanta metres quadrats, en un any, pot haver-hi un benefici de 300.000 o 600.000 euros; això és un refugi de màfies, de gent que guanya milions, de màfies que són molt poderoses i que atrauen gent vulnerable”, ha afirmat.

En la seva intervenció, Elena també s’ha referit a la proposta del candidat del PP a Badalona, Xavier García Albiol, per rebaixar fins als 16 anys l’edat penal per imputar menors que hagin comès agressions sexuals. En aquest sentit, el conseller ha criticat que la proposta del popular és la solució “fàcil” i ha alertat “que no anem bé si aquesta és l’única idea”. Per a Elena, l’actuació passa per “intervenir i saturar la ciutat i els barris”: “La policia ha de detectar i saber qui són els responsables, fer acompanyament a les víctimes i hi ha d’haver presència física del cos molt més present i de tota mena”, ha indicat.

(Visited 42 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari