PSC i Junts podrien pactar perquè els postconvergents presideixin la Diputació de Tarragona

Les direccions territorials van aconseguir un preacord i estan esperant el vistiplau de la direcció nacional de Junts

Joaquim Calatayud com a president del Consell Comarcal del Baix Camp
Joaquim Calatayud com a president del Consell Comarcal del Baix Camp.

Després de quatre anys de govern independentista a la Diputació de Tarragona, Junts podria abandonar al seu soci, ERC, i pactar amb el PSC per aconseguir la presidència, segons ha informat el Diari de Tarragona. Així, podria tornar la sociovergència, que ja va cogovernar a la institució provincial fins al 2019, liderada per Josep Poblet (CiU) i Josep Fèlix Ballesteros (PSC).

Les eleccions municipals del 28 de maig han deixat el ple provincial amb gairebé un triple empat. Qualsevol mena d’acord és possible. Esquerra Republicana és el partit amb més representants (nou escons), mentre que el PSC i Junts en tenen vuit cadascun. El PP i Vox completen el ple amb un diputat per a cada formació.

Segons el Diari de Tarragona, les direccions territorials socialistes i postconvergents van assolir un preacord. Per a signar-lo, és necessari el vistiplau definitiu de la direcció nacional de Junts. El PSC cediria a Junts la presidència de l’ens provincial durant els pròxims quatre anys. Ja hi hauria un nom de consens per substituir a Noemí Llauradó (ERC): Joaquim Calatayud (Junts).

(Visited 147 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari