L’Eurocambra accepta el prec de Sánchez d’ajornar el seu discurs d’inici de presidència

El president del govern espanyol ha fet la demanda per evitar que coincideixi amb la campanya electoral

Pedro Sánchez

L’Eurocambra ha acceptat la petició del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, d’ajornar al setembre el discurs que estava previst que fes al ple del juliol amb motiu de la presidència espanyola del Consell de la UE. Sánchez ha fet arribar aquest divendres la petició formal a la presidenta de la cambra, Roberta Metsola, per evitar que el discurs al ple coincideixi amb la campanya electoral i un portaveu de la presidenta ha confirmat que s’acceptarà.

La intervenció de Sánchez al ple inicialment prevista al juliol, mes en què comença la presidència espanyola, és el tradicional discurs que els caps d’estat i de govern fan quan el seu país assumeix la presidència rotatòria del Consell de la UE per explicar les seves prioritats.

L’executiu espanyol ha apuntat que va fer arribar la petició al Parlament Europeu dimecres, un dia després de l’anunci de l’avançament electoral. Ara bé, la comunicació de la decisió per part del govern espanyol ha arribat poc després que s’hagi fet pública una carta del líder del Partit Popular Europeu, Manfred Weber, que demanava a Metsola ajornar la intervenció de Sánchez.

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari