Junts només accepta el front d’Aragonès si “avança cap a la independència”

Turull es mostra disposat a reunir-se amb el president de la Generalitat

  El secretari general de Junts, Jordi Turull, en una roda de premsa a la seu del partit (ACN)
  El secretari general de Junts, Jordi Turull, en una roda de premsa a la seu del partit (ACN).

  La proposta del president de la Generalitat, Pere Aragonès, de formar un “front democràtic” amb independentistes i sobiranistes per “defensar Catalunya” de la dreta, ha estat acceptada per Junts amb matisos. L’eurodiputat i expresident del partit, Carles Puigdemont, ha respost a Aragonès que “exactament això és el que venim demanant des de fa anys”, però que només accediran si és “per a la independència”. “Per a altres coses, no cal que perdin el temps”, ha manifestat.

  Per la seva banda, l’actual líder de Junts, Laura Borràs, ha replicat al president de la Generalitat que “el color del govern espanyol no modifica la repressió contra Catalunya” i que “el que cal modificar és l’actitud dels partits polítics independentistes i plasmar en accions el que vota la gent”. En canvi, el secretari general de Junts, Jordi Turull, s’ha mostrat disposat a reunir-se “demà mateix” amb el president de la Generalitat “si la proposta de rectificació per avançar cap a la independència és sincera”.

  En un vídeo gravat des de Waterloo, el secretari general de Junts ha indicat que el seu partit va demanar “fa temps” aquest front comú, i ha afegit que acceptarà una reunió amb Aragonès per “trobar una solució” per avançar cap a la independència i fer “un front unitari”. “És el que ens demanen els ciutadans des de fa molt temps i el que ha portat aquesta desmobilització”, ha dit Turull, referint-se a la pèrdua de vots independentistes en les eleccions municipals del 28-M.

  (Visited 45 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari