Trias guanya a Barcelona i el PSC a Lleida, Girona i Tarragona

Tant Collboni, que ha tret 10 regidors, com Colau, amb 9, parlen d’una alternativa progressista

El candidat per Barcelona Xavier Trias celebra la victòria a l'hotel Catalonia Rambles

La candidatura de Xavier Trias ha aconseguit la victòria per la mínima a les eleccions municipals de Barcelona i ha superat Jaume Collboni i Ada Colau -que han obtingut 10 i 9 regidors-, aconseguint 11 regidors i el 22,7% dels vots.

“Qui s’anava a imaginar fa tres hores que estaríem així?”, ha dit Trias en celebrar la victòria des del seu faristol, després que les enquestes pronostiquessin resultats totalment diversos.

Ernest Maragall, d’ERC, que l’any passat va obtenir deu regidors, s’ha quedat amb només cinc i ha superat en un al popular Daniel Sirera, que ha aconseguit 4 regidors. Per part seva, Vox ha entrat per primer cop a l’Ajuntament amb dos regidors. Valents, Ciutadans i la CUP s’han quedat fora.

Trias ha promès “col·laboració” si aconsegueix formar govern a Barcelona i ja ha dit que vol allargar la mà a PSC i ERC. El vencedor de les eleccions espera poder crear un “ambient de complicitat” per entendre’s amb socialistes i republicans perquè assumeix que haurà de “governar amb altres”.

D’altra banda, però, primer Collboni, i després Colau, han obert la porta a un pacte progressista per arrabassar-li l’alcaldia al candidat guanyador de les eleccions municipals a Barcelona. El PSC, Comuns i ERC sumen majoria absoluta.

D’altra banda, el PSC ha aconseguit imposar-se a les principals províncies de Catalunya llevat de Barcelona. A Girona ha guanyat per vots tot i empatar a 8 regidors amb Guanyem. La socialista Sílvia Paneque ha superat Lluc Salellas per 656 vots. Això no obstant, Guanyem podria pactar amb Junts.

A Tarragona i Lleida, el partit socialista ha obtingut 9 regidors, superant els sis d’Esquerra Republicana i els cinc del PP respectivament. El candidat tarragoní del PSC, Rubén Viñuales, ha sumat el 27,5% dels vots i dos regidors més dels que tenia fins ara. Per part seva, la formació del PSC a Lleida, encapçalada per Fèlix Larrosa, ha obtingut el 27,48% dels vots i s’ha consolidat amb dos regidors més dels que tenia fins ara.

Als tres municipis han entrat tant el PP com Vox, que ha aconseguit tres regidors a Tarragona. Com a Barcelona, Ciutadans s’ha quedat fora de Tarragona, Lleida i Girona, mentre que la CUP ha desaparegut de Tarragona després de perdre quatre regidors.

(Visited 94 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari