Trias confia que Collboni no pactarà amb ERC i comuns per desbancar-lo

L'alcaldable de Junts preferiria establir acords amb el PSC i amb els republicans

    El candidat de Junts Xavier Trias a l'hotel Catalonia Rambles després de guanyar les eleccions del 28-M (ACN, Jordi Borràs)

    El guanyador de les eleccions municipals a Barcelona, Xavier Trias (Junts), s’ha mostrat convençut que Jaume Collboni (PSC) no intentarà pactar amb els comuns i ERC per desbancar-lo i arrabassar-li l’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona. Ho ha dit en una entrevista a RAC1, en la qual ha recordat que “fa quatre anys es va produir una situació molt negativa, l’operació Valls, de la qual tothom n’està molt penedit”.

    En aquest sentit, ha afirmat que confia que la voluntat de totes les formacions sigui que governi la llista més votada. El cap de llista de Junts ha apostat per forjar un “govern fort” amb “fórmules d’entesa” amb socialistes i republicans i ha manifestat la seva intenció de tenir Maragall “a prop”.

    Així, Trias ha assumit el seu paper de guanyador de les eleccions i ha dit que encetarà una ronda de converses amb les diferents formacions per “trobar els acords suficients per poder governar”. També ha reiterat la seva voluntat de fer possible “un canvi” a Barcelona perquè, des del seu punt de vista, “és el que demanava la gent”. Ha dit que tindrà en compte els resultats, però ha expressat que preferiria establir acords amb el PSC, amb qui suma 21 regidors i amb ERC. “Tinc una bona col·laboració amb tots dos i parlarem a veure com es poden fer les coses”, ha indicat.

    Tot i que no descarta governar amb minoria i assolir pactes externs puntuals, s’ha mostrat partidari de crear un executiu “fort” que no generi “complicacions durant tot el mandat”.

    No hi haurà “cordó sanitari” a Vox

    En una entrevista a Catalunya Ràdio, Trias ha remarcat que “la clau” del futur govern de Barcelona la té ell perquè “l’alcalde de la ciutat, si ningú suma 21 regidors, serà la llista més votada”. D’altra banda, s’ha referit a l’entrada de Vox al consistori barceloní i ha remarcat que en cap cas governarà amb aquesta formació ni acceptarà els seus vots per ser alcalde.

    “No els necessitem per res els seus vots”, ha sentenciat el candidat de Junts barceloní, que també ha indicat que “no hi haurà cordó sanitari” contra Vox. En aquest sentit, ha explicat que tractarà de mantenir una relació “cordial i educada” amb els representants d’aquesta formació. “Ni tan sols conec al seu cap de llista”, ha reconegut.

    (Visited 80 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari