BComú s’obre a fer alcalde Collboni per pactar un govern progressista

Jordi Martí defensa que un acord PSC, comuns i ERC seria "més estable" i amb una sintonia "més provada"

El número dos de BComú, Jordi Martí, ha obert la porta a fer alcalde el candidat del PSC, Jaume Collboni, que ha quedat en segon lloc a les eleccions per darrere de Xavier Trias, candidat de Junts. En una entrevista a TV3, Martí ha destacat que hi ha una majoria àmplia que permetria un govern “progressista i d’esquerres”. I s’ha referit a BComú, PSC i ERC com les tres forces que han permès el conjunt de transformacions dels últims quatre anys sota el mandat d’Ada Colau.

En aquest context, ha defensat que un acord d’aquests tres partits seria “més estable” i suposaria una “majoria més sòlida” amb una “sintonia més provada”. I ha afegit que l’alternativa seria, probablement, un govern “en minoria i inestable”. Martí ha admès que els 9 regidors aconseguits, un menys que el 2019, quedant en tercera posició, “no són els resultats esperats”.

Preguntat per si s’imagina Collboni d’alcalde amb Colau de primera tinent d’alcalde, Martí no ha volgut entrar en “escenaris concrets”. I s’ha limitat a dir que estan obligats a explorar possibilitats “sense cap dibuix definit”.Martí ha subratllat que comuns i PSC pràcticament han empatat a vots, amb una diferència inferior a 200. I ha explicat que s’ha d’analitzar i veure si hi ha algun àmbit en el qual s’ha de demanar repàs del recompte. Una situació que, segons ha dit, passa sempre quan els resultats són ajustats.

(Visited 58 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari