Parera, Trias, Grau i Sirera no donen la xifra de despeses en propaganda electoral

El PSC, BComú i ERC han destinat més de 400.000 euros a la campanya per Barcelona

D'esquera a dreta i de dalt a baix, Ernest Maragall, el cartell d'Ada Colau, el de Jaume Collboni, Xavier Trias, el cartell d'Anna Grau, el de Daniel Sirera i el d'Eva Parera (ACN)

Els alcaldables a Barcelona Eva Parera (Valents), Xavier Trias (Junts), Anna Grau (Cs) i Daniel Sirera (PP) han evitat facilitar a l’ACN la xifra que s’han gastat en enviament de propaganda electoral a la capital catalana. El mitjà ha fet una consulta a les diverses candidatures sobre les despeses de la campanya electoral, però les formacions esmentades, a diferència del PSC, BComú i ERC, només han donat la xifra dels costos ordinaris.

Concretament, Valents ha destinat 180.000 euros a les despeses ordinàries de la campanya; la candidatura Trias per Barcelona (Junts), 170.000 euros; Cs, 150.000 euros; i el PP, 100.000 euros. Pel que fa a la candidatura de Parera, fonts del partit asseguren que no tenen la xifra del que han destinat per enviar propaganda electoral a la capital catalana. Això sí, sumant els 71 municipis on Valents es presenta aquest 28-M, la factura per l’enviament de la tramesa electoral puja als 400.000 euros.

Pel que fa a la campanya de Trias per Barcelona, els 170.000 euros no inclouen la despesa de l’enviament de propaganda electoral perquè, segons fonts del partit, es tracta d’un concepte que va a banda del pressupost de campanya i que la tramesa de publicitat electoral es paga des de Junts en l’àmbit de Catalunya. De la mateixa manera, des de Cs asseguren que el mailing –com es coneix també l’enviament de propaganda electoral- està contractat pel partit a nivell estatal i que està centralitzat perquè així surt més econòmic. Tot i això, apunten que normalment aquesta despesa suposa entre 60.000 i 70.000 euros.

Per la seva banda, la campanya del PP a Barcelona ha destinat gairebé 100.000 euros, concretament, 99.970 euros a despesa ordinària. Un xifra que no inclou el mailing ja que, segons fonts del partit, és una despesa que se centralitza des de la direcció del partit a Madrid. Per tant, el PP tampoc ha facilitat l’import total que ha dedicat a la cursa electoral de la capital catalana.

El PSC, BComú i ERC destinen més de 400.000 euros

La candidatura del PSC, encapçalada per Jaume Collboni ha destinat uns 455.000 euros a la campanya del 28-M, seguida per la llista de BComú, amb Ada Colau al capdavant, que n’ha gastat 400.930, i per la d’ERC, amb Ernest Maragall com a número 1, amb una despesa d’uns 400.000 euros.

La previsió de la candidatura del PSC a Barcelona és “arribar al límit legal”. Segons fonts dels socialistes, el límit de despeses en campanya és de 222.917 euros. D’aquests, un 20% es destina a publicitat exterior, un altre 20% a publicitat a la premsa i la resta són despeses genèriques de campanya. A més, la campanya de Jaume Collboni ha destinat 231.832 euros a l’enviament de propaganda electoral. I és, segons els socialistes, el límit permès per a aquest concepte.

El pressupost elaborat per BComú és de 180.040 euros per despeses ordinàries i 220.890 euros per enviament de propaganda electoral. És a dir, un total de 400.930 euros. La formació remarca que, a diferència d’altres partits que s’endeuten amb entitats financeres, BComú assumirà “totes les despeses amb recursos estalviats durant el mandat, donacions i microcrèdits”.

Els números d’ERC per a la campanya de Maragall suposen aproximadament 300.000 euros en despesa ordinària. En aquesta xifra no està inclòs l’import que representa l’enviament de la propaganda electoral que, segons fonts del partit republicà, suposa més de 100.000 euros. Així doncs, la xifra total del pressupost s’enfila a uns 400.000 euros.

(Visited 37 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari