Desmantellat a Barcelona un grup criminal dedicat a robar rellotges de luxe

La policia ha detingut set persones i ha reactivat el Grup Titani per combatre aquest fenomen

Telèfon d'emergències (Mossos d'Esquadra)
Telèfon d'emergències (Mossos d'Esquadra).

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat a Barcelona un grup criminal especialitzat a cometre robatoris violents de rellotges, principalment a turistes, fent ús de patinets elèctrics per desplaçar-se. Segons han informat fonts policials, la banda estava formada per sis homes i una dona d’entre 24 i 39 anys. Entre tots acumulen 72 antecedents per fets patrimonials comesos arreu d’Espanya, tot i que també disposen d’antecedents en altres països europeus.

La investigació va iniciar-se el passat mes de setembre i va permetre determinar que el grup estava totalment coordinat de forma que els seus membres es trobaven dispersos per la zona d’actuació per reaccionar de forma ràpida un cop les víctimes eren seleccionades. Segons la policia, els lladres s’abraonaven sobre els seus objectius per sostreure’ls el rellotge i feien ús de la violència en cas que fos necessari. Tots ells feien servir patinets elèctrics per poder sortir corrents un cop havien comès el robatori.

El 16 de maig la policia va fer escorcolls en diferents domicilis i va detenir els set integrants de la banda. L’operatiu va permetre recuperar rellotges, càmeres fotogràfiques i altres objectes sostrets. Els agents també van trobar documentacions falsificades i diners en efectiu. Entre els fets comesos, destaca el robatori d’un rellotge valorat en 110.000 euros.

El 18 de maig els detinguts van passar a disposició del jutjat d’instrucció 13 de Barcelona que va decretar l’ingrés a presó per al líder del grup. La resta de membres van quedar en llibertat amb càrrecs. Entre els integrants de l’organització es troben un receptador, que era qui col·locava els objectes sostrets al mercat il·lícit, i una altra persona que donava suport logístic al principal investigat.

D’acord amb els Mossos, en l’actualitat, el crim organitzat està vinculat amb la receptació, el transport i la venda dels rellotges d’alta gamma. Per aquest motiu, la investigació sobre aquest fenomen ha posat els seus esforços en aquesta part de l’activitat criminal.

Es reactiva el Grup Titani

Aquesta mena d’activitat criminal està molt estesa, tant a Espanya com a la resta d’Europa. Segons els Mossos, les principals capitals turístiques del continent estan afectades per aquesta activitat delictiva. Per aquest motiu, i per segon any consecutiu, els Mossos de la regió Policial Metropolitana Barcelona han activat el Grup Titani d’investigació de robatoris violents en aquest àmbit. Està format per quinze efectius policials que es dediquen exclusivament a treballar sobre el fenomen, investigant els fets i generant intel·ligència policial.

Fins al moment, els analistes i investigadors han detectat que els lladres que cometen robatoris de rellotges solen ser delinqüents oportunistes que aprofiten la situació per cometre aquests robatoris. Tot i això, també s’han detectat persones que actuen de manera organitzada. Per aquest motiu, la Divisió d’Investigació Criminal també hi col·labora i analitza el fenomen des de la vessant del crim organitzat.

Dispositius preventius

Amb la reactivació del Grup Titani, els Mossos han començat a fer dispositius de prevenció coordinats. Només aquest mes de maig, la policia ha detingut 16 persones relacionades amb fets patrimonials que acumulen 204 antecedents.

El dia 4 es va dur a terme un dispositiu en què van participar equips de paisà regionals (Fures), i de les comissaries de Ciutat Vella, Eixample i Sarrià-Sant Gervasi, que va acabar amb set persones detingudes per robatoris violents, furts greus i requisitòries pendents. Aquests arrestats acumulen 132 antecedents, principalment per robatoris i furts. Una altra persona va ser denunciada per apropiació indeguda.

El dia 11, en un altre dispositiu que van fer els mateixos grups i al qual es va sumar el grup de fures de l’ABP de Sant Martí, es van arrestar cinc persones per furts. Aquestes acumulen 39 antecedents. A més, la policia va denunciar una altra persona per un furt.

Finalment, el dia 18 els Mossos van arrestar, principalment per furts, quatre persones que acumulen 33 antecedents.

(Visited 29 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari