La PAH considera un “assassinat” el suïcidi d’una dona de 56 anys abans de ser desnonada

La plataforma afirma que el cas demostra que "els poders públics han fracassat a l’hora de garantir l’habitatge"

Detall d'uns cartells de la PAH demanant 'Stop desnonaments' (ACN)

La Plataforma d’Afectats/des per la Hipoteca (PAH) ha fet públic un comunicat amb motiu que aquest dilluns es compleix una setmana des que la Melanie, una veïna de Barcelona de 56 anys, va ser trobada sense vida en el pis d’on anava a ser desnonada. Els Mossos d’Esquadra investiguen els fets com a un suïcidi, però la PAH considera que es tracta d’un “assassinat” que demostra que “els poders públics han fracassat a l’hora de garantir l’habitatge”.

“Per què seguim considerant aquest refugi com un bé de mercat? Com és possible que existeixi tan sols la noció de prendre-li l’habitatge a algú i deixar-la al carrer en aquesta situació?”, es pregunta la PAH en l’escrit, en el qual destaca que l’administració “fa anys que té les nostres propostes sobre la taula: prohibir els desnonaments sense alternativa, augmentar el parc públic d’habitatge, invertir recursos en els serveis socials i en l’atenció proactiva, integral i personalitzada de les afectades, entre d’altres”. “És qüestió de voluntat política”, assenyala l’entitat pel dret a l’habitatge.

En el comunicat, la PAH explica que la Melanie “feia uns 3 o 4 anys que vivia al pis pagant religiosament el seu lloguer” i que, des de fa uns mesos, no podia pagar perquè “s’havia quedat sense feina i estava passant per un mal moment personal”. “La fundació propietària del pis va interposar una demanda per desallotjar-la i el dia del desnonament els membres de la comitiva van entrar al pis i van trobar el seu cos sense vida”, recorda la plataforma, que afegeix que “la Melanie no era usuària dels serveis socials, tot i que des de l’Ajuntament es va activar el SIPHO (Servei d’Intervenció en situacions de Pèrdua de l’Habitatge i Ocupació) per acompanyar-la i ella en va rebutjar l’ajuda”.

(Visited 25 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari