Desmantellat un grup criminal que bloquejava el sistema de cites d’estrangeria

La policia ha detingut 69 persones i n’investiga 25 més per danys informàtics

Policia Nacional

La Policia Nacional ha desmantellat un grup criminal amb ramificacions a Barcelona i Tarragona que bloquejava el sistema de cites d’estrangeria en línia mitjançant un bot informàtic. Gràcies a aquest sistema automatitzat aconseguien les cites disponibles per revendre-les posteriorment, tot i ser un tràmit gratuït, i els ciutadans estrangers es veien obligats a contactar amb els propietaris o els intermediaris del bot a canvi d’una contraprestació econòmica, que oscil·lava entre els 30 i els 200 euros. La investigació ha permès identificar 94 persones presumptament involucrades en l’organització, 69 de les quals han estat arrestades i 25 més, investigades.

Els líders de l’organització instruïen uns intermediaris que rebien grans quantitats de diners per la venda de cites d’estrangeria, provinents de persones que pretenien sol·licitar asil, a les quals no els quedava cap altra opció que pagar per aconseguir-ne una. El bot informàtic tenia la capacitat d’evitar els mecanismes de seguretat instal·lats a la pàgina web, i el grup utilitzava una connexió d’una xarxa privada virtual per ocultar l’adreça IP real de l’intermediari i accedir a un nombre més gran de cites.

En una primera fase de la investigació es van realitzar diferents preses de declaració, anàlisis econòmico-patrimonials de societats i altres indagacions. La policia va detenir els quatre principals integrants de l’organització, i va intervenir una gran quantitat d’efectes informàtics, documentació diversa i 206.950 euros en efectiu. Després d’aquests primers arrestos, una nova investigació va detectar l’existència d’un grup de persones que actuava com a intermediari. També hi treballaven advocats, gestors i assessors, i tots eren coneixedors de l’existència d’un dany informàtic contra el web oficial de cites, i del perjudici que causaven als estrangers que, moltes vegades, es trobaven en una situació de vulnerabilitat i desesperació.

Alhora, es va posar en marxa una nova fase de recerca que ha culminat amb la detenció de 69 persones de l’organització criminal a Madrid, Albacete, Alacant, Almeria, Badajoz, Barcelona, Biscaia, Burgos, Cadis, Còrdova, Balears, Marbella, Múrcia, Tarragona, Tenerife, Toledo i València. Els arrestats són considerats presumptes responsables dels delictes de pertinença a organització criminal i danys informàtics.

(Visited 9 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari