Aprovada la llei de sequera que permetrà sancionar un mes després de convocar els ajuts

La norma proposada per Junts compta amb el suport de tots els grups menys la CUP, els comuns i Vox

Diputats al Parlament de Catalunya (ACN)
Diputats al Parlament de Catalunya (ACN).

El ple del Parlament ha aprovat la proposició de llei sobre la sequera de Junts amb el vot a favor de tots els grups menys la CUP i els comuns, que hi ha votat en contra, i Vox, que s’hi ha abstingut.

Finalment el text que s’ha aprovat inclou un acord sobre el règim sancionador, que ha estat el punt que més ha encallat les negociacions els darrers dies. A través d’esmenes s’ha aprovat que les sancions a ajuntaments entrin en vigor a partir d’un mes després de l’ordre de convocatòria d’ajuts. La llei ha obtingut la llum verda després que el dimarts el ple validés tramitar-la per la via exprés.

Una de les qüestions que més havia encallat el debat són les sancions als ajuntaments incomplidors de les mesures. A la seva proposta Junts defensava una moratòria de les sancions fins l’1 de juliol, mentre que el PSC rebutjava que se sancionés.

Finalment s’ha arribat a un acord a través d’esmenes perquè les sancions entrin en vigor un mes després de l’ordre de convocatòria d’ajuts per a ajuntaments. D’aquesta manera s’evitaria sancionar ajuntaments que no tinguin les eines per resoldre les situacions d’incompliment, ja que si es presenten a la convocatòria de subvencions podrien justificar que estan en vies de solucionar la infracció.

Fonts de Junts han celebrat que s’hagi arribat a aquest acord i assenyalen que d’aquesta manera es força el Govern a convocar els ajuts amb celeritat, ja que només d’això dependrà poder començar a sancionar.

(Visited 40 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari