Unió de Pagesos denuncia Mercadona, Bonpreu i Lidl per fixar els preus de la llet de marca blanca

El sindicat considera un "abús de poder" que l'import es mantingui idèntic durant quatre anys

Joan Caball, coordinador nacional d'Unió de Pagesos; Marc Xifra, responsable nacional del sector de la llet; Albert Poch, advocat de Redi Advocats; i Carles Vicente, de l'executiva Unió d'Unions d'Agricultors i Ramaders

Unió de Pagesos i la coordinadora estatal a la qual pertany, Unió d’Unions d’Agricultors i Ramaders, han denunciat davant de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) Mercadona, Bonpreu i Lidl per fixar preus idèntics en la venda del cartó de llet de vaca UHT de marca blanca, com a mínim, durant quatre anys. En una roda de premsa al Col·legi de Periodistes, els representants del sindicat i la coordinadora han denunciat que “l’abús de poder de les grans distribuïdores” pot infringir la llei de la competència i de la cadena alimentària, perquè les tensions provoquen que es pagui la llet per sota del preu de cost.

“És una conducta que no respon a la lògica de mercat. És inexplicable que tinguin el mateix preu”, ha denunciat Albert Poch, advocat del bufet Redi, que ha assessorat les entitats. La CNMC haurà de decidir si detecta pràctiques anticompetitives i obrir un expedient per investigar el que han denunciat les entitats agràries. En cas que decideixi multar les distribuïdores, la sanció pot arribar al 10% de la facturació d’aquests grups.

La crisi pels preus de la llet ha provocat un descens de productors a Catalunya, que el 2001 eren més de 1.000 i que el març del 2023 no superaven els 400. “Si seguim amb aquesta tendència d’aquí a deu anys hi haurà zero explotacions”, ha avisat Marc Xifra responsable del sector boví de llet d’Unió de Pagesos.

(Visited 18 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari