Aragonès afirma que Serret continuarà “amb totes les seves funcions” de consellera

El president català diu que la condemna demostra el "conflicte polític obert entre Catalunya i l'Estat"

El president de la Generalitat, Pere Aragonès

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha afirmat aquest dimecres que la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que condemna Meritxell Serret a un any d’inhabilitació és “política”. En una atenció als mitjans des del Prat de Llobregat, Aragonès ha afegit que Serret continuarà “amb totes les seves funcions” com a consellera perquè la sentència no és ferma. Així mateix, el president català ha afirmat que la condemna demostra que hi ha “un conflicte polític obert entre la ciutadania de Catalunya i l’Estat, i que votar no pot ser delicte, ni el 2017 ni ara”. Aragonès ha asseverat que portaran la “batalla jurídica” fins als tribunals internacionals.

El TSJC ha condemnat Serret a un any d’inhabilitació i 12.000 euros de multa per l’organització de la consulta independentista de l’1 d’octubre de 2017, per un delicte de desobediència. La fiscalia demanava justament un any d’inhabilitació i la multa que se li ha imposat per, entre altres actes, haver aprovat els pressupostos el març del 2017 que preveien partides per la consulta, i haver signat el decret de convocatòria d’aquesta, tot i rebre els advertiments del Tribunal Constitucional.

La consellera va fugir de la justícia espanyola inicialment a Bèlgica, però va personar-se el març del 2021 davant del magistrat del Tribunal Suprem, que va derivar la causa al TSJC. Serret (Vallfogona de Balaguer, 1975) és consellera d’Exteriors des de l’octubre del 2022, quan Junts va decidir marxar del govern de la Generalitat. Va substituir al càrrec l’exconsellera Victòria Alsina. Serret, entre el 2016 i el 2017, va ser consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

(Visited 10 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari