Jordà demana al ministeri un decret urgent de sequera amb ajudes a agricultors i ramaders

El govern espanyol sol·licitarà a la Comissió Europea flexibilitzar l'aplicació de la PAC

La consellera Teresa Jordà a la reunió de la taula de la sequera al Ministeri d'Agricultura

La consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà, ha reclamat al Ministeri d’Agricultura que faci amb “urgència” un nou decret de sequera que inclogui a Catalunya i prevegi ajudes directes al sector agrícola i ramader.

En una atenció als mitjans aquest dimecres a Madrid, on assisteix a la reunió de la taula de la sequera, Jordà ha remarcat que la situació de les conques catalanes és “extrema” i ha defensat que ha quedat “sobradament manifest” que cal incloure-les en un decret de mesures urgents.

Al març de l’any passat el Consell de Ministres va aprovar-ne un centrat únicament en les conques del Guadiana i del Guadalquivir.

Jordà ha mostrat “preocupació màxima” per la situació que provoca la sequera en el sector agrícola i ramader a Catalunya. Prèviament a la reunió que té lloc al Ministeri d’Agricultura, la consellera va enviar una carta al ministre Luis Planas demanant una resposta “més ambiciosa”.

“Per afrontar aquesta situació i ajudar al sector a afrontar les despeses que haurà d’assumir amb l’objectiu d’assegurar la seva continuïtat, és clau injectar-li liquiditat”, diu la missiva, que veu “insuficients” les mesures del decret aprovat fa un any i que va deixar fora Catalunya.

En un comunicat posterior a la reunió, el Ministeri d’Agricultura ha explicat que el subsecretari d’Agricultura, Ernesto Abati, ha anunciat que Planas enviarà de forma immediata una carta a la Comissió Europea per plantejar “mesures de flexibilització o de caràcter excepcional” en l’aplicació de les normes de la política agrària comuna (PAC).

(Visited 9 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari