El govern central pacta amb ERC i Bildu desbloquejar la llei d’habitatge

La norma, una de les grans apostes de la legislatura, no havia progressat al Congrés durant el darrer any

Rufián passa per davant de Sánchez, al Congrés

El govern d’Espanya ha tancat un acord amb ERC i EH Bildu per tirar endavant la llei d’habitatge, un dels principals compromisos de la legislatura del govern de coalició que comparteixen PSOE i Unidas Podemos. La norma no havia progressat durant el darrer any al Congrés dels Diputats d’ençà que, el febrer del 2022, va rebre la llum verda del Consell de Ministres.

Fins ara, ERC i EH Bildu, que van votar per fer possible la investidura de Pedro Sánchez, havien considerat insuficient la proposta de nova llei i volien incloure-hi la regulació del preu dels lloguers. Unidas Podemos, per la seva part, es va desmarcar del seu soci de govern presentant esmenes parcials per mirar d’aproximar postures amb ERC i EH Bildu, fet que va provocar la queixa del PSOE.

Fonts parlamentàries citades per Europa Press indiquen que l’acord, entre altres punts, inclou limitar la pujada dels lloguers al 2% el 2003 i al 3% el 2024 i la redefinició del concepte de gran tenidor d’habitatge, que serà aquell que té almenys cinc habitatges, i no almenys deu com fins ara.

(Visited 37 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari