Els Mossos bloquegen la web dels ciberdelinqüents que van robar dades del Clínic

La policia catalana ja havia bloquejat dos servidors utilitzats pels pirates informàtics

Vehicle dels Mossos
Vehicle dels Mossos

Els Mossos d’Esquadra han aconseguit bloquejar l’accés dels ciberdelinqüents del grup RansomHouse a les dades que havien robat de l’Hospital Clínic de Barcelona arran de l’atac informàtic de fa unes setmanes, segons ha avançat el diari Ara i ha confirmat l’ACN. Aquesta operació va en la mateixa línia que la que la policia va fer poc després del ciberatac al Clínic, quan va bloquejar els dos servidors que els pirates informàtics feien servir. L’Agència de Ciberseguretat de Catalunya diu que no ha participat en l’acció, però en té coneixement.

Dijous passat el grup RansomHouse va publicar part de les dades robades durant l’atac informàtic a l’Hospital Clínic. Es tractava de dades sensibles, segons van concretat fonts coneixedores. La informació va estar disponible de manera gratuïta i era accessible per a qualsevol persona amb un coneixement mínim per navegar per la darkweb.

RansomHouse va assegurar tenir 4,4 terabytes de dades i havia reclamat un rescat de 4,5 milions de dòlars. Era la primera vegada que el grup de pirates informàtics reconeixia públicament ser el responsable de l’atac al Clínic, però fa tres setmanes ja va contactar amb els responsables de l’hospital per exigir-los el rescat.

(Visited 45 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari