Els avisos per assetjament escolar s’han triplicat des del suïcidi d’una adolescent a Sallent

Educació atribueix l'increment de casos al fet que hi ha una conscienciació més gran entorn d'aquestes violències

Minut de silenci a Sallent

Els avisos per possibles casos d’assetjament escolar s’han triplicat a Catalunya des del suïcidi d’una menor de 12 anys a l’Institut de Sallent (Bages) a finals de febrer. Ho ha avançat TV3 fonts del Departament d’Educació de la Generalitat. Segons dades de la conselleria, durant el mes de gener, la Unitat de Suport a l’Alumnat en Situació de Violència (USAV) havia rebut 127 alertes per possibles casos de violència, 46 dels quals per possible assetjament escolar. Durant el mes posterior als fets de Sallent, i fins al 20 de març, aquestes denúncies s’han disparat fins a situar-se en 241, 125 de les quals per assetjament.

La conselleria ha atribuït aquest augment a una conscienciació més gran del problema de les violències i de l’assetjament al conjunt de la societat, ja que afirma que els avisos procedeixen tant de dins com de fora de les escoles.

Les mateixes fonts han afegit que per prevenir i solucionar possibles casos de violència en els centres educatius, a partir del curs vinent, s’introduirà una nova figura, un referent de convivència. Aquesta és una eina que contempla la Llei Orgànica de Protecció a la Infància i a l’Adolescència del 2021 i que rebrà el nom de coordinador de convivència i benestar. Aquest professional formarà part del professorat, però estarà especialitzat en coeducació i l’abordatge de les situacions de violència.

(Visited 37 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari