El PSC presenta la proposició de llei per fer fora Borràs de la presidència del Parlament

Pèrdua de confiança del ple o sortida del grup parlamentari serien els motius per destituir membres de la Mesa

Ferran Pedret i Alícia Romero

El grup parlamemtari PSC-Units ha registrat aquest dimarts una proposició de llei de reforma del reglament del Parlament de Catalunya que incorpora mecanismes per destituir membres de la Mesa de la cambra. La proposta dels socialistes preveu que el ple del Parlament pugui deposar el president de la cambra o qualsevol altre membre de la Mesa per pèrdua de confiança de la majoria o bé perquè hagi sortit del grup parlamentari pel qual va ser elegit diputat. La pèrdua del càrrec, però, no implica perdre l’escó.

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, va anunciar en un acte dilluns que impulsarien aquesta iniciativa i han estat els diputats Ferran Pedret –secretari de la Mesa– i Alícia Romero –portaveu parlamentària– qui l’han portada al registre. En declaracions a la premsa, Romero ha especificat que la reforma no la fan “per una persona en concret” sinó “perquè realment hi ha una llacuna en el reglament en relació amb l’elecció dels membres de la Mesa i la seva destitució”. Tot i això, creu que podria “resoldre” la situació oberta pel cas de la líder de Junts, Laura Borràs, suspesa com a diputada i, per tant, com a presidenta de la cambra.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va condemnar dijous Borràs a quatre anys i mig de presó i a tretze d’inhabilitació pel fraccionament de contractes a favor d’un conegut quan dirigia la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). La sentència la considera autora d’un delicte de prevaricació administrativa i d’un delicte continuat de falsedat en document oficial, a més d’inductora d’un delicte continuat de falsedat en document mercantil.

(Visited 71 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari