Jaume Collboni adopta el lema de Macron

La precampanya de les eleccions municipals està clarificant les posicions polítiques de cada candidat, més enllà del que se suposa que arrosseguen les seves sigles. Així, a Barcelona s’ha vist a Xavier Trias fugir de l’independentisme radical malgrat ser de Junts; o a Ernest Maragall ancorar-se més a l’esquerra del que és habitual en un Maragall. Però qui segurament ho està fent de manera més descarada és el candidat del PSC a l’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni.

Conscient que les seves sigles són identificades amb l’esquerra per l’acció de govern de Pedro Sánchez, que aquest electorat segurament no està massa incòmode amb l’actual alcaldessa, Ada Colau, i sabedor que només pot rascar vots de l”anticolauisme’, Collboni ha decidit fer un viatge al “centre macronià”, en paraules d’un membre del seu equip. Així, s’ha ubicat en posicions properes a l’empresariat, amb propostes de tall quasi neoliberal i mostrant-se aperturista amb propostes de macroesdeveniments i turisme. Per a acabar de donar la raó a l’assessor que defineix el gir com a “macronià”, Collboni va presentar el seu lema de campanya, que és calcat al nom del partit que va llençar Emmanuelle Macron a la victòria a França. El lema escollit pel PSC és ‘En marxa’, i el partit de Macron va néixer anomenant-se ‘La república en marxa’

(Visited 75 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari