Pedro Sánchez canvia de ministres de Sanitat i d’Indústria

José Manuel Miñones relleva Carolina Darias, alcaldable a Las Palmas; i Héctor Gómez substitueix Reyes Maroto, alcaldable a Madrid

Pedro Sánchez, al Congrés

El president del govern d’Espanya, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dilluns canvis al capdavant de dos ministeris: José Manuel Miñones serà el nou ministre de Sanitat, càrrec que fins ara ha exercit Carolina Darias, i Héctor Gómez serà el nou titular d’Indústria, Comerç i Turisme, en substitució de Reyes Maroto.

La Moncloa ha comunicat a primera hora d’aquest dilluns aquests dos canvis de govern, que ja estaven previstos amb les eleccions municipals a l’horitzó. Les dues ministres que abandonen ara l’executiu central seran candidates del PSOE el pròxim 28 de maig: Maroto és l’alcaldable socialista a Madrid i Darias, a Las Palmas de Gran Canaria.

Maroto ha encapçalat el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme durant tota l’etapa de govern de Sánchez, des del juny del 2018. Héctor Gómez, el seu substitut, és diputat del PSOE, exdirector de Turespaña i una figura propera a Maroto.

Darias, que va entrar al govern d’Espanya com a ministra de Política Territorial i Funció Pública del govern de coalició del PSOE i Unidas Podemos, el gener del 2020, va assumir el càrrec de ministra de Sanitat el gener del 2021, en substitució de Salvador Illa. El nou titular d’aquesta cartera, José Manuel Miñones, era fins ara el delegat del govern central a Galícia i va ser alcalde d’Ames (La Corunya).

(Visited 51 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari