Stratasys s’incorpora a l’ecosistema de DFactory Barcelona

El DFactory Barcelona, l’ecosistema de la indústria 4.0 més important del sud d’Europa i un dels més innovadors del món, ha acollit l’arribada d’una altra empresa capdavantera en tecnologies del futur. Un dels actors globals més importants en impressió 3D, Stratasys, comença la seva activitat a la seva nova seu a les instal·lacions de DFactory Barcelona de la mà del seu distribuïdor Platinum Excelencia-Tech.

Durant l’acte de benvinguda, presidit pel delegat Especial de l’Estat al CZFB, Pere Navarro, i el president d’EMEA Stratasys, Andreas Langfeld, diversos clients i la premsa assistent han conegut de primera mà els avantatges que la fabricació additiva pot aportar a múltiples sectors, a més de conèixer les seves aplicacions reals.

Cal destacar que Stratasys és una de les empreses més innovadores amb solucions d’impressió 3D per a diversos sectors com l’aeroespacial, l’automoció, els productes de consum o el sanitari. Les solucions de Stratasys, amb impressores 3D intel·ligents i connectades, materials polimèrics, un ecosistema de programari i peces fabricades a demanda, ofereixen avantatges competitius en cada baula de la cadena de valor dels productes. D’aquesta manera, les empreses poden transformar el disseny dels seus productes, dotar d’agilitat a les cadenes de producció i subministrament, i millorar l’atenció al client.

Stratasys disposarà de la tecnologia SAF™ a l’ecosistema, amb la impressora H350. Dissenyada per brindar als clients consistència en la producció, un cost per peça competitiu i predictible i un control complet de la producció per a volums de milers de peces. Stratasys, ja compta amb més de 100 màquines instal·lades a tot el món.

Stratasys i Excelencia-Tech, com Platinum Partner de la marca a Espanya, aposten amb força amb continuar expandint la seva presència en punts tan estratègics com DFactory Barcelona per ajudar als seus clients i a totes aquelles empreses potencials que vulguin fer el pas i adoptar la fabricació additiva en el seu flux de treball.

Pere Navarro afirmava durant l’acte que “estem parlant d’una empresa amb molta importància en el món de la indústria 4.0 a través de la impressió 3D. Per al CZFB, disposar del seu coneixement, la seva experiència i el seu posicionament en el mercat dins de l’ecosistema del DFactory Barcelona és tot un privilegi. Estem segurs de que continuaran sorgint sinergies entre les empreses presents a l’edifici, però també més enllà d’aquestes parets, i serà beneficiós per a tota l’àrea metropolitana de Barcelona. D’aquesta manera, el DFactory Barcelona, nascut fa a penes any i mig, ja té un 80% d’ocupació, la qual cosa ens anima a continuar amb el nostre projecte d’ampliació”.

Durant l’acte, el president d’EMEA Stratasys, Andreas Langfeld, va comentar: “Veiem que la impressió 3D, a escala de producció, transforma la fabricació en indústries de tot el món a mesura que les empreses busquen moure’s amb més agilitat i eficiència. La nostra presència al DFactory Barcelona marcarà la diferència a l’estar en un entorn que facilita la cooperació, la generació de tecnologia conjunta i els nous models de negoci.”

Ecosistema únic de la indústria 4.0

DFactory Barcelona és la fàbrica del futur l’objectiu de la qual és el foment i el desenvolupament de la indústria 4.0, potenciant el talent, les noves tecnologies i inversions, en un espai inigualable, des d’on es materialitza una nova manera de produir, molt més sostenible. Les empreses, que desenvolupen projectes capdavanters en el terreny de la impressió 3D, robòtica, ciberseguretat i blockchain, intel·ligència artificial i sensòrica, tenen la possibilitat de generar sinergies i establir aliances amb la resta de les organitzacions presents en l’edifici.

El projecte està alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030 de Nacions Unides, facilitant la digitalització de la indústria com a palanca clau per a la transició ecològica i potenciant l’economia circular mitjançant l’adopció nous sistemes productius i de la manufactura avançada sostenibles. 

Actualment l’ecosistema compta amb unes instal·lacions de 17.000m2 en quatre plantes, on ja s’han instal·lat prop de 30 companyies i en les quals treballen al voltant de 500 persones, amb un 80% d’ocupació en tan sols un any.

Algunes de les companyies més destacades que actualment formen part de l’ecosistema empresarial de DFactory Barcelona són HP, Picvisa, e-Miles Company, NTT Data, On Robot, Alisys, Windforce, Leitat, AsorCAD, Mastertec 3D, Witeklab, Imhoit, VDMHealth, Nexiona, Girbau, Innovae, Hubmaster, etc.

A més, està previst que durant l’exercici de l’any 2023 es comenci a projectar la segona fase de l’emblemàtic edifici, que li permetrà aconseguir en els pròxims anys uns altres 72.000 metres quadrats.

(Visited 51 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari