Rajoy va comprar a Villarejo “la màquina” per fer gravacions

L'exdirector adjunt de la Policia Nacional, Eugenio Pino, ho assegura en una conversa de WhatsApp

Mariano Rajoy
Mariano Rajoy

Mariano Rajoy va comprar a l’excomissari José Manuel Villarejo l’aparell que utilitzava per enregistrar els seus centenars de gravacions. Almenys això és el que assegura l’exdirector adjunt de la Policia Nacional Eugenio Pino, en una conversa de WhatsApp de l’any 2018 amb qui llavors era número 2 del Ministeri de l’Interior de Jorge Fernández Díaz, Francisco Martínez.

La conversa la publica el digital ElMón.cat. Segons els missatges recollits al sumari del cas Tàndem, Rajoy va autoritzar-ne la compra quan era ministre de l’Interior del govern de José María Aznar, és a dir, entre el 2001 i el 2002. “La màquina” que va rebre Villarejo, com l’anomenen, li permetia interceptar i gravar converses i comunicacions.

Entre els missatges destaca un en què apareix la paraula “pppk”, que és la forma com es referien en clau a Villarejo. “S’haurà de preguntar, en el seu moment, per què li van comprar una màquina a pppk per espiar a… i no la van recuperar”, planteja Pino en els missatges. Un fet al qual Francisco Martínez respon preguntant: “Qui li va comprar?”; i Pino confirma: “M R i Federico. És el que sap Marcelino, i per això dona la llauna amb la màquina. Això és el que buscava el CNI”. Segons l’atestat policial que recull els missatges, M R és Mariano Rajoy i Federico es refereix a l’exministre de Defensa, Federico Trillo.

(Visited 43 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari