Tres morts i 23 ferits en l’incendi d’un edifici a Rubí

La causa del foc podria haver estat el quadre de llums del vestíbul

Una veïna sent atesa en l'incendi de Rubí (ACN,Marta Vidal)

Tres persones han mort i 23 han resultat ferides aquest dimecres en l’incendi d’un edifici de tres plantes a Rubí (Vallès Occidental). Tal com han confirmat els Bombers de la Generalitat a l’ACN, els efectius han rebut l’alerta al voltant de les 7 del matí i s’han desplaçat fins al lloc dels fets. Les víctimes mortals vivien en la primera planta d’aquest edifici, situat al número 13 del carrer Saragossa, al barri de Can Oriol.  Segons sembla, haurien mort per inhalació de fum quan volien sortir de l’immoble i el foc a l’entrada els ho ha impedit.

Al lloc també hi ha acudit el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) amb set dotacions, que han atès les persones confinades als pisos, amb afectacions pel fum i crisis d’ansietat, de les quals 23 persones han resultat ferides de caràcter lleu. No ha calgut evacuar-les a cap centre sanitari i han estat donades d’alta allà mateix. Un equip de psicòlegs atén els afectats i els seus familiars.

Segons han explicat fonts de l’ajuntament del municipi, es tracta d’un edifici habitat per veïns i de moment es desconeix la identitat de les víctimes. L’inici del foc podria haver estat el quadre de llums del vestíbul, però el responsable de Bombers no ho ha volgut confirmar. Tampoc els consta que a l’entrada hi haguessin mobles o altres objectes acumulats que hagin pogut propagar el foc ràpidament. Els veïns han explicat que abans de l’incendi han sentit una forta explosió, però encara no se’n saben els motius.

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, no ha volgut donar gaires detalls de l’incendi perquè està sota investigació policial i judicial i ha traslladat el seu condol i suport a les famílies afectades. Per la seva banda, l’alcaldessa de la ciutat, Ana María Martínez (PSC), ha dit que és un dia “molt trist i terrible” per a Rubí, i ha posat els serveis municipals a disposició de les famílies afectades, a qui buscaran una reubicació.

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari