Desmantellen al Maresme i Baix Llobregat un grup que produïa i exportava marihuana

Mossos i Policia Nacional detenen set persones en tres escorcolls a Vilassar de Dalt i Castelldefels

Policia Nacional

La Policia Nacional i els Mossos d’Esquadra han desmantellat un grup que produïa marihuana al Maresme i al Baix Llobregat per distribuir-la a països d’Europa. Els agents han detingut set persones i han intervingut 1.583 plantes de marihuana, 28 quilos de cabdells, material per produir, assecar i distribuir la droga, i dos vehicles. En total, s’han practicat tres escorcolls a Vilassar de Dalt i Castelldefels.

Als detinguts se’ls atribueix un frau elèctric de més de 600.000 euros, i sis d’ells han ingressat a presó acusats de pertinença a organització criminal, delicte contra la salut pública, falsificació documental i defraudació de fluid elèctric.

La investigació va començar l’octubre del 2022, quan els agents policials van detectar un grup de persones que es dedicaven al cultiu de marihuana en plantacions interiors ubicades en domicilis del Maresme i el Baix Llobregat, que després traslladaven cabdells de marihuana a països d’Europa. Els agents van utilitzar drons amb detectors d’activitat tèrmica per identificar les habitacions amb cultius, i es va mesurar el consum energètic en els domicilis investigats. A més, els investigadors també van poder demostrar l’ús de nòmines falsificades per fer els contractes de lloguer.

La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions. El jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Gavà ha decretat la presó provisional per a sis dels set detinguts.

(Visited 36 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari