La missió de l’Eurocambra sobre Pegasus no sap si es reunirà amb el govern central

Els eurodiputats es trobaran dimarts amb la comissió de Defensa del Congrés i amb Aragonès i Serret

L'eurodiputat popular i president de la Comissió del Parlament Europeu sobre Pegasus, Jeroen Lenaers, i l'eurodiputada d'ERC, Diana Riba.
L'eurodiputat popular i president de la Comissió del Parlament Europeu sobre Pegasus, Jeroen Lenaers, i l'eurodiputada d'ERC, Diana Riba.

La delegació de l’Eurocambra que visita Madrid el pròxim dilluns i dimarts per indagar sobre el cas Pegasus viatjarà sense saber si es podrà reunir amb representants del govern d’Espanya. L’agenda dels eurodiputats preveu que dilluns, a primera hora, es trobin “en principi” amb ministres o secretaris generals de l’executiu espanyol. Ara bé, l’agenda també assenyala que “els interlocutors encara s’han de confirmar” i que la trobada està “confirmada en principi”. Dimarts, la delegació del comitè de l’Eurocambra que investiga l’ús de programari com Pegasus a Estats membres de la UE es trobarà amb la comissió de Defensa del Congrés, i es reunirà amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret.

Aquest comitè de l’Eurocambra es va constituir l’abril de 2022. Inicialment, es va crear pels casos de Polònia i Hongria, que utilitzaven Pegasus per aplacar la premsa i la dissidència, però la seva constitució es va produir l’endemà que el grup d’experts en ciberseguretat de la Universitat de Toronto, Citizen Lab, revelés el Catalangate. Des d’aleshores, l’enviament d’una missió a Espanya va estar sobre la taula, però la manca d’una majoria entre els coordinadors dels grups al comitè va impedir que s’acordés fins al gener.

La missió arriba a Espanya després que eurodiputats del comitè ja hagin viatjat a Israel -d’on és l’empresa NSO, creadora de Pegasus-, Polònia, Grècia, Xipre i Hongria.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides