Els Bombers estabilitzen l’incendi de la Selva del Camp

El foc afecta 19,71 hectàrees de massa forestal amb un potencial de 400

  Els Bombers de la Generalitat han donat per estabilitzat l’incendi forestal de la Selva del Camp a les 12 hores d’aquest dimarts, el qual ha afectat 19,71 hectàrees de massa forestal, segons dades provisionals dels Agents Rurals. Encara hi ha 19 dotacions terrestres que segueixen treballant sobre el terreny.

  La tasca dels cossos d’emergències s’ha vist dificultada pel fort vent de mestral que bufa a la zona. De fet, a primera hora s’havien incorporat dos mitjans aeris, però s’han hagut de retirar perquè no era segur volar. El foc crema entre la Selva del Camp i Vilaplana i ha afectat també el terme municipal de l’Albiol.

  El potencial per cremar és de 400 hectàrees. El cap d’intervenció de l’operatiu per part dels Bombers, Juanma Gonzálvez, ha indicat que l’accés a l’espai és “complicat”, fet que ha “dificultat” les tasques d’extinció. Els Agents Rurals han assegurat que estan investigant les causes i que al llarg del matí podran arribar a una conclusió. Fins ara, el foc ha cremat pi blanc, matolls i alzines d’un lloc pròxim al Garramell, una zona de difícil accés pels camions dels Bombers i amb pistes forestals “transitables, però precàries”, segons ha indicat el cap de l’operatiu.

  Sense masos desallotjats

  El 112 ha rebut l’avís a les 2.38 h. Llavors, agents de la guàrdia municipal han informat a tres masos de la zona que s’havien de confinar, tot i que no s’han hagut de desallotjar. Per l’incendi es troba tallada la carretera TP-7013 entre Vilaplana i la Selva del Camp.

  L’alcalde de la Selva del Camp, Jordi Vinyals, s’ha mostrat preocupat pel foc que afecta a la “porta d’entrada” del futur Parc Natural de les Muntanyes de Prades. “Estem en una zona de boscos immensos i molt bonics. Esperem que aquest foc el puguem aturar a temps”, ha assenyalat.

  (Visited 95 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari