BWAW 2023 finalitza la seva tercera edició superant els 2.600 assistents

La Barcelona Woman Acceleration Week (BWAW) ha tancat aquest divendres la seva tercera edició aconseguint un increment d’assistència, tant en línia com de manera presencial. L’esdeveniment, i l’ecosistema del DFactory Barcelona, s’ha tornat a convertir en una gran plataforma per a reflexionar sobre la posició de la dona en la societat i en l’entorn laboral, sobretot en àrees on les dones compten amb una menor presència, com en la indústria.

Durant aquests dos dies s’han comptabilitzat més de 2.600 assistents a les ponències per a gaudir del contingut, dels quals, uns 2.000 han accedit de manera en línia, mentre que uns 600 han acudit de manera presencial. Aquest esdeveniment, impulsat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) i la Fundació INCYDE de les Cambres de Comerç d’Espanya, ha aconseguit reunir 50 ponents de primer nivell, nacionals i internacionals, tant dones com homes, debatent sobre solucions que permetin progressar de manera efectiva en la igualtat de gènere en l’àmbit empresarial i industrial.

El segon dia del BWAW ha començat amb la taula rodona titulada “Avançant cap a la igualtat de gènere: Casos d’èxit en el sector privat“, per a donar protagonisme a les dones referents en les empreses privades. En aquesta trobada Ángeles Delgado López, presidenta de Fujitsu, destacava que “actualment només hi ha un 22% de dones en llocs tecnològics en el món; a Espanya la xifra baixa al 16% dels llocs en ciència i tecnologia. La digitalització és una combinació de tecnologies disruptives que està impactant en la societat i en les nostres vides de manera global, per la qual cosa és fonamental que la dona hi sigui present”.

A més, van participar Lucila Ballarino, directora general de Womenalia; Sara Castro, vicepresidenta de Recursos Humans en Danone Iberia; Peña Solano Ubiergo, tresorera i vocal de Bon Govern Corporatiu per a EJE&CON; Anna Gener, CEO Barcelona a SAVILLS, i Teresa Blanco, gerent de Diversitat y Compromís d’ENAGÁS.

A continuació, les contertulianes es van endinsar en l’interessant tema “Salut i Ciència amb perspectiva de gènere“. Anna Bigas Salvans, cap del Grup de Parc de Salut Mar, directora científica a Ciberonc i vicedirectora de Recerca Preclínica a l’Institut Josep Carreras, comentava que “històricament els estudis científics han tingut un clar biaix de gènere, el qual ara s’està intentant corregir. Hem d’especificar com la perspectiva de gènere és paritària en qualsevol objecte de recerca“. Altres ponents van ser Myriam Serrano, redactora em cap de la Revista WOMAN; Josep M. Campistol, director general de l’Hospital Clínic Barcelona, i Rosa Orriols, vicepresidenta a WOMEN IN GLOBAL HEALTH.

A les 12 hores començava la tercera taula de debat sobre “Avantatges de la diversitat de gènere en el món financer“, on Myriam Santos-Morán, directora territorial Arc Mediterrani d’Ibercaja Banc, afirmava que “la independència econòmica és el més important per a aconseguir la independència financera de la dona. Fins ara moltes dones ho han delegat en figures masculines del seu cercle més pròxim. Per això, les líders del sector financer han de ser un exemple perquè les joves aspirin a créixer i s’assoleixi l’aclamada igualtat“.

La van acompanyar en aquesta ponència Maria Alsina, directora territorial de Barcelona de CaixaBank; Mª Àngels Vallvé Ribera, presidenta del Consell d’Administració del Grup GVC Gaesco; Mireia del Pou, presidenta del Centre d’Estudis Dones Europa, i Tali Salomon, directora regional per Espanya, Portugal i LATAM d’eToro.

Una vegada acabat l’esmorzar, Anna Lloveras Armengol, directora científica d’Ocean Ecostructures; Celeste Reglá, Impact Ventures Programmer Officer a EIT Urban Mobility; Inmaculada Riera, directora general de la Cambra de Comerç d’Espanya, i Blanca Sorigué, directora general del CZFB i BWAW, ha debatut sobre les dones en l’entorn emprenedor en el panell “A quins reptes s’enfronten les dones emprenedores?“.

Mentre que, per a acabar el dia, María Helena de Felipe, presidenta per a l’Association of Organizations of Mediterranean Businesswomen; Carmen Geha, Founder & Managing director de Soltara Consulting, i Clara Gruitrooy, General Secretary per a Euro-Mediterranean-Arab Association, entre altres, han abordat el tema “Dones empresàries en països vulnerables“.

Màxim interès per part d’empreses i diferents sectors

En aquesta edició, les temàtiques han versat sobre múltiples àrees, abordant les perspectives de gènere en el món digital, com la dona forma part de l’impuls del desenvolupament de la Tecnologia 4.0, la presència de la dona en les institucions públiques o el rol de les dones en les professions del futur. Sobre això, Blanca Sorigué, directora general del CZFB, ha comentat que “hem aconseguit que diferents sectors del món empresarial se sentin atrets a participar en un esdeveniment que s’està convertint en tota una referència per a contribuir a accelerar la igualtat de gènere. Estem molt contents amb l’interès suscitat, ja que hem contribuït a visibilitzar el paper clau de la dona en l’economia. Això ens anima a anunciar una quarta edició del BWAW, que tindrà lloc els dies 7 i 8 de març del 2024”.

Pere Navarro, delegat especial de l’Estat del CZFB, també ha expressat la seva opinió sobre la positiva participació, comentant que “amb el BWAW podem demostrar l’èxit del treball conjunt dels sectors públic i privat, una cosa fonamental per a sumar esforços i lluitar per la paritat. Des del CZFB continuarem desenvolupant estratègies i projectes per a continuar complint amb les encertades directrius de les Nacions Unides disposades en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)”.

(Visited 88 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari