Personal de la mina de Súria hauria detectat inestabilitats poc abans del mortal accident

Les víctimes podrien haver entrat sense que ningú els avisés que el sostre no estava en bones condicions

Treballadors i Mossos a la mina de Súria
Treballadors i Mossos a la mina de Súria

L’empresa ICL, que explota la mina de Súria (al Bages), assegura que es fan totes les inspeccions necessàries i que es compleixen tots els controls de seguretat de forma escrupolosa. Tot i això, Iberpotash ha obert una investigació per comprovar si hi va haver algun error en l’accident d’aquest dijous en què tres geòlegs van morir per un despreniment.

Sobre les causes de l’accident mortal, el diari Ara ha parlat amb diversos testimonis del torn de mina d’aquest dijous. Un d’ells explica que al torn de nit havien detectat inestabilitat en una part de la galeria i que havien aturat el moviment de les màquines. Això va passar durant la matinada, per tant, poques hores abans del despreniment, que va ser a quarts de nou del matí.

El protocol marca que quan es detecta una situació de risc les màquines s’aturen i ningú no ha de passar per aquell tram de galeria fins que un vigilant hi faci una inspecció. El testimoni explica que les tres víctimes podrien haver entrat a la galeria sense que ningú els hagués avisat que el sostre no estava en bones condicions.

(Visited 89 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari