L’AMB intensifica les restriccions d’aigua a les platges i parcs metropolitans

S'anul·len les tasques de posada a punt de la gespa, i el reg d'arbres i plantes és de subsistència

El Parc de la Fontsanta
El Parc de la Fontsanta

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha anunciat que intensifica les restriccions d’aigua als parcs metropolitans per l’estat d’excepcionalitat de sequera. Segons informa l’ens, ja s’estan aplicant algunes accions per minimitzar el consum d’aigua, com ara l’anul·lació de les tasques de posada a punt de gespes i prats regats. D’altra banda, s’ha aturat el reg per aspersió i s’ha reduït el temps i les dosis de reg per degoteig d’arbres i arbustos només per assegurar la seva subsistència.

També s’estan mobilitzant camions cisterna per regar arbres i plantes amb aigua no potable. Altrament, s’està fent una inspecció de les xarxes de sanejament sense les habituals tasques de neteja total de la xarxa, i s’elimina la neteja de paviments i mobiliari urbà, que es faran només en cas que existeixi un risc per a la salut.

Les restriccions també afecten les platges metropolitanes, ja que també aquí hi ha una rectificació dels protocols de neteja d’equipaments, instal·lacions i mobiliari a una reducció al mínim dels consums imprescindibles per al funcionament òptim.

A més, es farà una renovació de claus de pas de tots els elements de dutxes i rentapeus i un control “exhaustiu” dels comptadors per eliminar al màxim les pèrdues d’aigua a les conduccions. Les dutxes resten fora de servei des de la fase anterior. En aquest cas, la situació no canvia i continuen sense estar disponibles.

Coincidint amb l’agreujament dels efectes de la sequera, l’AMB va aprovar el 28 de febrer el Pla estratègic del cicle integral de l’aigua (PECIA), que pretén garantir l’aigua en tot el territori metropolità a 30 anys vista.

(Visited 45 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari