Com intenta fer front Òmnium Cultural a la pèrdua d’associats?

Amb una campanya per aconseguir nous socis regalant-los un exemplar del llibre ‘Les nostres mares’, de Gemma Ruiz Palà, que acaba de guanyar el premi sant Jordi de novel·la. L’enfrontament al sí de l’independentisme ha causat una sagnia de socis a l’entitat que presideix Xavier Antich. Des de fa mesos, al seu portal web s’hi indica que té més 190.000 socis, però aquesta xifra ja no es correspon a la realitat perquè molts socis han deixat de pagar les quotes i han renunciat a seguir-hi col·laborant. Part d’aquests socis han comunicat la seva decisió a través de les xarxes socials. Ho va fer Jami Matamala, amic íntim de Carles Puigdemont i senador de JxCat, el desembre passat, i ho va anunciar fa uns dies Héctor López Bofill, ex-regidor de JxCat a l’ajuntament d’Altafulla.

Les persones que han explicat públicament la raó de la seva marxa d’Òmnium al·leguen que la gestió de la direcció és poc radical en l’exigència que s’implementi ja la independència de Catalunya. La negativa d’Òmnium a convocar concentracions juntament amb l’Assemblea Nacional Catalana per protestar contra la reforma del delicte de sedició o a donar suport a Laura Borràs en el seu judici per corrupció han estat arguments dels que han comunicat a les xarxes socials que deixaven de col·laborar amb la plataforma que dirigeix Antich.

En la carta en què Òmnium busca aconseguir més afiliats s’afirma que “per seguir, necessitem arribar a tothom i a tot arreu. Ens cal recuperar la força de la societat civil implicada i determinada per convertir el país en allò que volem i ens mereixem”. I ho intenta amb el ganxo del llibre de Gemma Ruiz Palà, que explica les vides i lluites de deu dones activistes que es van enfrontar a la dictadura franquista.

(Visited 415 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari