El Congrés aprova la llei de l’avortament i la llei trans

PSOE i Unides Podem voten conjuntament, malgrat les discrepàncies pel 'només sí és sí'

  La ministra d'Igualtat, Irene Montero, intervé al Congrés dels Diputats

  Foto: Congrés dels Diputats

  El Congrés dels Diputats aprova aquest dijous dos de les normatives clau impulsades pel Ministeri d’Igualtat: la coneguda com a llei trans i la llei de l’avortament. Malgrat les discrepàncies entre els socis del Govern central per la llei del només sí és sí, PSOE i Unides Podem votaran conjuntament ambdues normatives, a les quals també s’espera que donin suport els grups de la investidura.

  La reforma de la Llei de Salut Sexual i Reproductiva i de la Interrupció Voluntària de l’Embaràs permetrà que les menors de 16 i 17 anys puguin avortar sense consentiment patern, i elimina els tràmits que es consideren un entorpiment com l’obligació de rebre un sobre amb informació abans d’avortar i els tres dies de reflexió que actualment cal esperar per poder interrompre l’embaràs. La nova llei de l’avortament també obliga les comunitats a elaborar un registre de metges objectors de consciència, per tal de garantir que les dones puguin avortar a l’hospital públic més proper en comptes d’haver de desplaçar-se a altres províncies o comunitats.

  Pel que fa a la Llei per a la Igualtat real i efectiva de les persones trans i per a la garantia dels drets de les persones LGTBI, la normativa permet dur a terme un canvi de sexe al Registre Civil sense necessitat que la persona hagi de disposar d’un informe mèdic o psicològic que acrediti “disfòria de gènere”, com passa actualment. Aquesta mesura també s’aplicarà als menors a partir dels 16 anys, mentre que els que tenen entre 14 i 16 hauran de comptar amb el consentiment patern. En cas que els pares no hi donin suport, es nomenarà un defensor judicial per resoldre el conflicte. Fins als 12 anys, només podran canviar el seu nom en els documents, però no el sexe.

  (Visited 52 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari