50 personalitats, a favor que Barcelona trenqui amb Israel

Entre aquestes hi ha quatre Premis Nobel, i noms com Viggo Mortensen o Susan Sarandon

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau (CCMA)
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau (CCMA).

Mig centenar de figures internacionals, entre les quals quatre Premis Nobel, donen suport a la suspensió de relacions entre l’Ajuntament de Barcelona i Israel que va anunciar l’alcaldessa Ada Colau.

A la llista hi ha els Premis Nobel Annie Ernaux, George P. Smith, Jody Williams i Mairead Maguire, que han signat una carta per donar suport a la posició de l’alcaldessa. També s’hi sumen els actors Mark Ruffalo, Susan Sarandon, Viggo Mortensen i Alia Shawkat, o les activistes Angela Davis, Arundhati Roy i Naomi Klein, i els músics Marianne Faithful, Peter Gabriel i Brian Eno.

A la carta, els signants recorden els ajuntaments que van ser pioners a tallar vincles amb l’apartheid a Sud-àfrica en el passat. I recullen que molts informes de les principals organitzacions internacionals de drets humans designen Israel com a estat d’apartheid i demanen mesures efectives per posar fi a la complicitat internacional de què gaudeix.

També creuen que la decisió de Barcelona hauria d’inspirar les institucions arreu del món a seguir aquest mateix camí contra l’opressió.

L’Ajuntament de Barcelona votarà si es recupera l’agermanament amb Tel-Aviv. L’oposició ha forçat un ple extraordinari després que la setmana passada Colau trenqués l’acord d’amistat que tenien amb la ciutat israeliana.

(Visited 158 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari