Giró no tanca la porta a què Junts doni suport als pressupostos d’Aragonès

L'exconseller celebra l'aprovació dels comptes catalans, però sosté que "no són uns bons pressupostos"

L’exconseller d’Economia, Jaume Giró, no tanca la porta al fet que Junts doni suport als pressupostos. L’exconseller de Junts afirma que “no és una decisió personal, ho debatrem amb l’executiva”. Jaume Giró ha fet aquestes declaracions a Cafè d’idees de RTVE on ha dit que celebra l’aprovació dels comptes catalans, però sosté que “no són uns bons pressupostos”.

Jaume Giró defensa que el pressupost pactat pel govern del republicà Pere Aragonès amb el PSC i els comuns no és un bon pressupost pel moment inflacionista que estem vivint. Per a Giró “ha de ser sensible a les problemàtiques. La inflació ens està empobrint”. L’extitular d’Economia acusa de demagògia als que li diuen que volia abaixar impostos, assegurant que “això és impedir que la inflació ens empobreixi més a tots”.

Giró reivindica la seva proposta pels pressupostos que defensava deflactar els trams de l’IRPF a tota la renda. En aquest sentit, Giró critica que els “prejudicis ideològics d’ERC i comuns” han fet “impossible” posar en marxa les seves polítiques “a favor del benestar de tots” i que “són dues formacions que cada cop s’assemblen més”. L’exconseller defensa que ERC ha signat uns pressupostos que van “en contra del seu ADN” i que “el que veiem a l’escenari no és tota la realitat. Pot passar de tot”.

El dirigent de Junts sosté que ERC s’està “apropant molt” als comuns i al seu ideari econòmic, polític i nacional, “en tots els sentits”. Giró lamenta que ERC hagi acceptat al PSC coses que a ells no els haurien acceptat, afirmant que “si junts hagués plantejat projectes com aquests al Govern, qualsevol es pot imaginar la crisi”.

L’extitular d’Economia defensa que el primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha estat el primer sorprès de com el president Aragonès ha “modificat dinàmicament els seus principis”. Per a Jaume Giró , “l’única raó és preservar la presidència” per a ERC. Giró creu que Illa “s’ha quedat sense marge” i ha hagut de dir ‘sí’ al pressupost en veure que al Govern els deien “que sí a tot”, afegint que els socialistes “no s’esperaven aquest canvi tan radical”.

Per altra banda, Jaume Giró creu que fa molt temps que no hi ha unitat independentista. Giró afirma que “ha existit de manera molt puntual, fràgil i efímera. El que més ha renunciat ha estat Junts“. L’exconseller diu que tornaria a donar suport a un govern sobiranista a Catalunya, assegurant que “hem de donar totes les oportunitats per preservar la unitat sobiranista. Sense renunciar al model de país de cadascú”.

En aquest sentit, defensa el darrer Govern entre ERC i Junts, però reconeix que “no va sortir bé”. Giró argumenta que “el Govern actual és pitjor que amb les conselleres i consellers de Junts”. A la pregunta de si agradaria ser president de la Generalitat de Catalunya, giró ha afirmat que “qualsevol que es dedica a la política aspira a tenir la responsabilitat màxima”.

(Visited 51 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari