Un acord que trenca els blocs del procés

El president Pere Aragonès i el primer secretari del PSC Salvador Illa han signat l'acord de pressupostos

Pere Aragonès i Salvador Illa, en l'acte de firma del pacte de pressupostos

Faltava un gest perquè fos del tot oficial: la firma. L’acord de pressupostos 2023 l’han signat aquest dimecres el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el primer secretari del PSC, Salvador Illa, en un acte a la Sala de Diputats del Palau de la Generalitat.

L’acord, que trenca els blocs del procés i que ja ha provocat les crítiques de Junts i de la CUP, arriba després de setmanes de negociacions, el PSC i el Govern de la Generalitat han arribat a un acord, com van fer els comuns abans.

L’acord amb el PSC es va tancar dimarts a la tarda i s’ha presentat en un document de 26 pàgines que inclou tres de les condicions que els d’Illa exigien per validar els comptes: projectar la B-40, consensuar com ampliar la capacitat de l’aeroport del Prat i continuar amb la tramitació urbanística del Hard Rock.

A banda, l’acord inclou diverses qüestions en blocs sobre la prosperitat econòmica, la societat del coneixement, les energies renovables, la salut, els drets socials, l’educació o la seguretat. En total, s’espera invertir-hi uns 41.000 milions d’euros.

(Visited 69 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari