Entitats comercials de Ciutat Vella s’uneixen “contra la mala gestió del govern municipal”

Les associacions exigeixen una "reunió urgent" amb comuns i PSC "per salvar el cor de la ciutat"

Ciutat Vella

Les entitats que representen els principals eixos comercials del districte de Ciutat Vella (Barcelona) s’han unit per denunciar i exigir responsabilitats al govern municipal dels comuns i el PSC. En un comunicat, les associacions han assenyalat el que consideren “deixadesa de funcions en la gestió de Ciutat Vella” així com “la criminalització de l’activitat econòmica legal i històrica, perseguida i expedientada reiteradament”, i han exigit una “reunió urgent” amb els socis de govern per elaborar conjuntament un Pla Estratègic Integral per “salvar el cor de la ciutat”.

L’escrit assenyala l’alcaldessa Ada Colau i el ja exprimer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, per la manca de responsabilitat, i ennumera “les àrees més crítiques del districte” en les quals “caldria una actuació urgent per part de l’Ajuntament”. Els problemes que més preocupen són la seguretat i la neteja. Amb relació al primer, les entitats afirmen que “la manca de seguretat s’ha estès per la zona de Ciutat Vella” i indiquen que el tràfic d’estupefaents, els narcopisos i el consum al carrer continua incrementant. Pel que fa a la neteja, els comerciants consideren que el servei “ha empitjorat molt en els darrers dos anys”, i que caldria adaptar-lo a “les necessitats dels barris”.

En l’àmbit del comerç, les entitats denuncien “l’expulsió de les botigues tradicionals i de qualitat” i una proliferació de botigues “no atractives pels barcelonins ni beneficioses pel barri”, com els souvenirs. També critiquen el “deteriorament de l’entorn, el difícil accés, la limitació de llicències i els lloguers elevats”. Pel que fa a la restauració i l’oci, assenyalen també la manca de llicències i critiquen “la criminalització de les terrasses a l’aire lliure”.

Amb relació a l’Àrea de Mobilitat, asseguren que “les obres continuades i les restriccions d’accessibilitat i mobilitat compliquen en gran mesura el dia a dia de treballadors i visitants”, alhora que “redueixen els desplaçaments de residents d’altres barris de la ciutat i de l’àrea metropolitana al centre de Barcelona”. I en l’àmbit del veïnatge, destaquen que “molts veïns de Ciutat Vella es plantegen abandonar els seus habitatges per no poder assumir el cost de manteniment urbanístic”.

Els representants de les entitats defensen que tots aquests problemes es podrien haver superat prenent decisions polítiques sobre cadascuna de les àrees, i lamenten que tot i estar sortint de la crisi econòmica derivada de la pandèmia, “l’Ajuntament no ha ajudat o intervingut a Ciutat Vella, sinó que ha abandonat la gestió i ha deixat que es degradés”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides