Mor el filòsof i polític Xavier Rubert de Ventós als 83 anys

Va ser catedràtic d'Estètica de la Universitat Politècnica de Catalunya, un dels fundadors del Col·legi de Filosofia i diputat del PSC al Congrés i al Parlament Europeu

El filòsof, escriptor, polític i professor Xavier Rubert de Ventòs
El filòsof, escriptor, polític i professor Xavier Rubert de Ventòs.

El filòsof, escriptor, polític i professor universitari Xavier Rubert de Ventós ha mort avui, dissabte 28 de gener, als 83 anys, segons fonts del PSC i de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

Rubert de Ventós va néixer a Barcelona en el 1939 i va ser catedràtic d’Estètica de la Universitat Politècnica de Catalunya, un dels fundadors del Col·legi de Filosofia i diputat del PSC al Congrés entre el 1982 i el 1986 i al Parlament Europeu entre el 1986 i el 1994.

També va ser professor a la Universitat de Barcelona (UB) i a diverses universitats nord-americanes, com Harvard, Brown, Berkeley, Cincinnati i Nova York. Entre el 2003 i el 2019 va ser president del Premi Internacional Catalunya.

Durant la dictadura, va participar en el moviment antifranquista al Front Obrer Català (FOC), l’antecessor al PSC. Allà va construir la seva amistat amb Pasqual Maragall.

Durant la seva carrera ha rebut distincions com el Premi Ciutat de Barcelona (1963) per ‘El arte ensimismado‘; el Premi Lletra d’Or (1969) perTeoria de la sensibilitat‘; el Premi Josep Pla de Narrativa (1991) per El cortesà i el seu fantasma i la Creu de Sant Jordi de la Generalitat (1999), entre altres.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides