Anna Grau pregunta a TV3 si és conscient del dany que ‘Zona Franca’ fa a la seva reputació

Ho fa aquest matí en una Comissió de Control de la CCMA al Parlament en què compareixeran representants de la comunitat gitana per queixar-se d’un ‘Bricoheroes’ d’ara fa un any

Plató del programa 'Zona Franca' de TV3 quan hi sortia el rètol lluminós del patrocini d'El Águila

La diputada de Ciutadans Anna Grau portarà aquest matí a la Comissió de Control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) els escàndols reiterats causats pel programa Zona Franca, que emet TV3 les nits de dilluns a dijous des del passat 18 d’octubre. Grau ha anunciat que farà aquesta pregunta al director de TV3, Sigfrid Gras: “Té present la direcció de TV3 el dany a la reputació de l’ens i, fins i tot en termes de caiguda de publicitat, que li poden causar les paraules insultants o el comportament indecorós de les persones que surten a la pantalla, siguin o no empleats de TV3?”. La pregunta arribarà l’endemà que la CCMA hagi forçat l’acomiadament d’un col·laborador del programa, Manel Vidal, després que identifiqués la ideologia del PSC amb una esvàstica nazi.

L’al·lusió a la caiguda de publicitat respon a la retirada de la companyia cervesera El Águila del patrocini que havia subscrit amb Zona Franca. El logotip d’El Águila va aparèixer per primer cop a l’apartat d’agraïments final de Zona Franca al programa número 29, el 7 de desembre. El 16 de gener, el programa va començar amb l’aparició d’un rètol a la part inferior de la pantalla on es llegia “Amb la presència de El Águila” i durant els 51 minuts que va durar es va poder veure al fons del plató un rètol lluminós blanc amb el nom de la marca. Aquesta presència, però, va desaparèixer aquest dilluns, 23 de gener, després que milers d’usuaris de Twitter reprotxessin a El Águila que patrocinés un programa que comença sempre amb el seu presentador, Joel Díaz, cridant “puta nit i bona Espanya” entre grans aplaudiments del públic.

El Águila va prendre la decisió de retirar el patrocini perquè “estava suscitant una conversa que s’allunya dels nostres valors de marca”. Així ho va comunicar l’empresa en la seva contesta a una consulta d’EL TRIANGLE, en la que recordava que “és una marca que fomenta la llibertat i el respecte”. Entenia El Águila que patrocinar Zona Franca perjudicava la seva reputació. Anna Grau demana Sigfrid Gras si no se n’adona que aquest programa perjudica la reputació de TV3.

La sessió de control parlamentari de la CCMA d’avui començarà amb la compareixença d’una representació de la Federació d’Associacions Gitanes de Catalunya (FAGIC). Aquesta Federació es va queixar a l’aleshores presidenta de la CCMA, Núria Llorach, que en el programa ‘Bricoheroes’ del 2 de gener del 2022 els seus presentadors –Lluís Jutglar (Peyu) i Jair Domínguez– tractessin de lladres els membres de la comunitat gitana. Vicent Sanchis, que aleshores dirigia TV3, es va reunir amb representants de la FAGIC i els va prometre una reparació que no es va produir. Peyu i Domínguez van tornar a burlar-se dels gitanos en un programa posterior. La FAGIC podrà explicar avui perquè es va queixar ara fa un any del tractament que va donar TV3 a la comunitat que representen.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides