Aragonès diu al PSC que es decideixi sense “cap excusa”

El president de la Generalitat assumeix el cost polítc i assegura que ERC ha apartat l'obstacle per pactar els pressupostos, cedint sobre el Quart Cinturó

El president de la Generalitat, Pere Aragonès

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha comunicat personalment en una compareixença aquest dijous que el govern català ha acceptat el projecte sobre la connexió del Quart Cinturó en el tram Sabadell-Terrassa “en els termes que planteja el PSC”, malgrat que no encaixa en el seu “model de país”, per la qual cosa ha indicat que ara “correspon al PSC decidir què vol fer”.

Aragonès ha afirmat que, amb aquesta cessió, “ja no hi ha cap escull ni cap excusa” perquè els socialistes no acceptin tancar amb un acord la negociació sobre els pressupostos de la Generalitat per al 2023.

“Assumeixo la contradicció, el cost i el desgast personal” d’haver cedit per mirar d’acontentar els socialistes, ha dit Aragonès després d’haver tancat setmanes abans un acord sobre els comptes amb En Comú Podem.

El president català, això sí, ha manifestat que respecta “la literalitat” d’aquell acord amb una formació que rebutja el paquet de projectes que promouen els socialistes en aquesta negociació.

“Hem estat nosaltres els qui ens hem mogut de posició”, ha dit abans de convidar als socialistes a moure peça. Aragonès ha assegurat que no contempla ara “res que no sigui un acord previ” amb el PSC.

(Visited 60 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari