Illa: “Els pressupostos de la Generalitat de Catalunya es decideixen al Parlament de Catalunya”

El líder del PSC lamenta que els republicans condicionin el suport al govern central a l'aprovació dels comptes catalans

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, afirma que “els pressupostos de la Generalitat de Catalunya es decideixen al Parlament de Catalunya”. D’aquesta manera, el líder dels socialistes catalans ha respost a l’amenaça del govern de la Generalitat que ERC deixi de donar suport al govern central si el PSC no aprova els comptes catalans.

En declaracions a El matí de Catalunya Ràdio, Salvador Illa ha dit que “sobta que alguns vulguin passar per Madrid per decidir coses d’aquí, alguns que a més a més diuen que són independentistes”. En aquest sentit, Illa ha afirmat que “a vegades, l’amenaça és la manifestació més patent de la impotència”.

El líder del PSC ha defensat la política que el president del govern central està fent per relaxar la tensió entre el govern de l’Estat i el català en afirmar que “Pedro Sánchez se l’està jugant per Catalunya amb decisions rellevants”, i que “a reforma del Codi Penal no s’ha fet per extradir Carles Puigdemont“.

Tornant als pressupostos de la Generalitat per aquest 2023, Salvador Illa ha assegurat que “els pressupostos s’aprovaran si Pere Aragonès vol”, afegint que “en aquests últims set dies hi ha hagut reunions discretes amb el govern” i que “hem fet una proposta de mínims”. Illa ha conclòs que “el PSC no tanca cap porta”.

En aquest context, el primer secretari dels socialistes catalans diu que “la nostra proposta al govern del 28 de desembre és un tot” i que “nosaltres hem posat les nostres condicions i li correspon a Pere Aragonès buscar els suports, està bloquejant l’acord”. Illa ha reblat que “tots els projectes que proposem per als pressupostos de la Generalitat tenen el suport del territori i del Parlament. No són capricis del PSC”.

(Visited 65 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari