Pere Aragonès cita patronals i sindicats per pressionar el PSC i pactar els nous pressupostos

El PSC es planta i no votarà els comptes si en aquests no hi ha un compromís amb el macroprojectes

Pere Aragonès amb Salvador Illa
Pere Aragonès amb Salvador Illa.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, reunirà dilluns que ve sindicats i patronals en el marc del Consell del Diàleg Social, tal com ha avançat El Periódico. El cap de l’executiu vol informar els actors econòmics de la situació dels pressupostos, amb el pacte amb el PSC encara pendent.

Així, el Govern convocarà aquest organisme uns 50 dies després d’haver-hi segellat un acord “històric” pels comptes del 2023. L’executiu català vol d’aquesta manera pressionar el PSC perquè firmi un acord que pugui desencallar els comptes catalans.

D’altra banda, els socialistes no tenen intenció de moure’s ni un centímetre del plantejament que defensen des de fa setmanes i, malgrat els avenços dels últims dies, no aprovarà els pressupostos d’Aragonès si no hi ha els tres macroprojectes que han posat sobre la taula: el Hard Rock, l’ampliació del Prat i la B-40.

Aquestes són les carpetes que els socialistes volen colar al projecte de pressupostos. “Volem que el Govern decideixi i executi”, ha dit des de Valls la portaveu del PSC al Parlament, Alícia Romero.

(Visited 28 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari